Snap

22 weken zwanger, de tijd gaat hard

Nadat we in het ziekenhuis het traject IUI met hormonen een keer hebben gehad, zijn we zwanger van ons eerste kindje.

Wat gaat de tijd hard! 

Ondertussen zijn we alweer over de helft. En wat genieten we ervan!!

Ik ben veel misselijk geweest, maar met heeel veel eten op een dag kwam ik de dagen goed door. Nu af en toe nog misselijk bij een hele sterke geur! Maar he als dat alles is;) 

Vanaf het begin heb ik af en toe pijn aan mijn stuitje, op het begin meer last van gehad en fysio gekregen. Nu gaat het eigenlijk best goed, tenzij ik teveel of gekke bewegingen maak. Dus goed op mijn houding en bewegingen letten dat scheelt al een heleboel.

En wat is het bijzonder om de baby te voelen! De eerste 'plopjes' twijfelend of het niet mijn darmen waren. Terwijl ik ook dacht maar zo heb ik mijn darmen nog nooit gevoeld.... En nu heeft mijn man, met zijn hand op de buik het kindje ook gevoeld. Zo een bijzonder moment. 

Het is allemaal zo bijzonder, en super om mee te mogen maken! Ik geniet intens en probeer ik zoveel mogelijk uit de zwangerschap te halen. Ik ga naar zwangerschapsverwenavondjes, ik zit op zwangerschapsgym, het liefste ga ik ook nog zwangerschapszwemmen doen maar daar ben ik nog niet aan toe gekomen...

Wat hebben jullie gedaan of doen jullie om alles uit de zwangerschap te halen en zoveel mogelijk ervan te genieten?

6 jaar geleden

Ik heb niks van dat gedaan.. Werk 32 uur en heb van de rustmomenten thuis genoten.. Extra echo's ingekocht en fotoshoot gedaan dat waren voor mij de extra's.. Ook geen pufcursus gedaan. Ik ging zeer rustig de bevalling in en maakte me daar niet druk om. En na 5.5 uur met (Zoals de vk het noemde) een bevalling om te filmen zonder pijnbestrijding bevallen. Geniet van alles want het is echt voorbij voordat je het weet!

6 jaar geleden

Tot 5 maand yoga, toen zwangerschapzwemmen en ook nog een zwangerschap cursus gevold die ik helaas niet kon afmaken, omdat ik met 37 week ingeleid moest worden