Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

20 weken echo..!!

En zo is de dag aangekomen waar je naar uitgekeken heb met gemengde gevoelens...Aan de ene kant voel je de spanning van zal alles goed zijn en aan de andere kant de blijheid om je kindje te zien bewegen en het hartje te horen kloppen,maar dan blijkt dat je kindje het linkeronderarmpje en handje mist wat nu???

En zo is de dag aangekomen waar je naar uitgekeken heb met gemengde gevoelens...Aan de ene kant voel je de spanning van zal alles goed zijn en aan de andere kant de blijheid om je kindje te zien bewegen en het hartje te horen kloppen.

En dan gaat de echo van start ze kijken natuurlijk een aantal punten na zoals of je kindje geen waterhoofd heeft,hazelip of alle hartkamers aanwezig zijn etc..tot nu was alles prima totdat ze bij de armpjes kwamen en er een armpje duidelijk te zien was maar waar was de andere??? die was maar tot de helft te zien alleen het bovenste gedeelte.. zo dat is even goed schrikken dan,maar met zekerheid konden ze nog niet zeggen of het echt zo was daarvoor moesten we naar het ziekenhuis voor een uitgebreide echo,maar daar werd idd bevestigd dat we dus een kindje krijgen wat een gedeelte van het linkeronderarmpje en handje mist,maar verder gelukkig helemaal gezond is! een oorzaak is er niet echt alleen hoe ze het in het ziekenhuis noemen het is domme pech..waarschijnlijk heeft het in de eerste drie maanden klem gezeten tegen een bloedvat of zenuw en is het zo afgestorven of heeft het niet verder kunnen groeien..

We zijn er erg van geschrokken,maar hebben het een plekje kunnen geven en we gaan met vol vertrouwen de toekomst tegemoet!

9 jaar geleden

Wouw dat is schrikken, maar gelukkig is de kleine wel helemaal gezond. Kinderen hebben de magische gave overal mee om te leren gaan.

10 jaar geleden

heftig, denk dat het "voordeel" ervan is dat je kindje er vanaf het begin heeft. en dat er genoeg mensen zijn die met 1 hand/arm leven. toitoi

10 jaar geleden

Jeetje wat een heftige echo is dat dan je gaat er in principe al naar toe met een dubbel gevoel maar dan mist het een handje en stukje arm dat lijkt me ook erg schrikken maar vooral wat en hoe ga je het doen als het geboren is ik denk zelf dat hij of zij er zelf makkelijker mee om gaat dan de ouders want hij of zij weet namelijk niet beter als dat het zo hoort ze worden er gewoon mee geboren dus moeten alles gelijk met 1 handje doen en dat gaat denk ik net zo makkelijk als hoe een kindje het met 2 handjes het doen en dat stompje om het zo maar ff te noemen gaan ze ook gebruiken want ook daar kunnen ze weer dingetjes mee tegen houden.... om gelijk maar op je andere blog te reageren ik heb er geen ervaring mee maar leef met je mee en heel veel succes als de kleine er eenmaal is. en wat je ook nog kan doen vaak hebben ze van die bij een komsten vanuit het ziekenhuis of ggd is gewoon even daarover informatie op doen...

10 jaar geleden

Heh toch, das schrikken...geen fijn nieuws! collegaatje mist ook haar onderarm, vergt wat aanpassingen vertelde ze zonet, maar het scheelt wel vertelde ze dat jullie kleintje straks niet anders weet en is het dan gewend...komt helemaal goed zei ze net;)!