Terug
Blog header image

20 weken echo. Alleen maar leuk? #1.1

De 20 weken echo. Een echo waar menig aanstaande moeders naar uitkijken. Maar soms is het niet allemaal rozengeur en maneschijn,

Al een weekje maak ik me zorgen. Bang dat er iets niet goed is met de baby. Met mijn 'It' zoals ik mijn baby liefkozend noem. Niet dat ik daar echt een reden voor heb, maar toch. Ik deel mijn gevoelens met mijn moeder. Ik vertel haar dat ik zo'n onderbuik gevoel heb dat er iets niet goed zit daar. "Ik voel het aan mijn water".  Mijn moeder probeert me gerust te stellen en verteld me dat elke moeder zich zorgen maakt en dat dat er nou eenmaal bij hoort. Sterker nog, dit blijft de rest van je leven! Redelijk gerust gesteld kijk ik toch enorm uit naar de 20 weken echo. En dan vooral om te horen of mijn It een jongetje of een meisje is. De verloskundige dacht al eerder te zien wat het was maar ze durfde het niet met 100% zekerheid te zeggen. We wachten af.

EINDELIJK! D-day! Ik heb slecht geslapen. Puur van de zenuwen. Mijn afspraak ik vroeg in de middag. Dit omdat ik niet echt een ochtend mens ben (als dat maar goed komt later). Mijn man, moeder en schoonmoeder gaan mee. We wachten in de wachtkamer en zie de minuten voorbij kruipen. We maken nog grapjes en hebben het erover wat zij denken dat het geslacht is. Mijn man vertelt nog even dat hij echt heel graag een jongetje wil. Ik lach. De deur gaat open, een lachend stel komt naar buiten met in hun handen een foto van hun kleine spruit (of misschien wel spruiten). "Mevrouw Sanchez?" Ik spring op, zenuwachtig en met mijn 'gevolg' loop ik het kamertje in. De echoscopist stelt zich voor. "Nou", zegt ze lachend, "we gaan beginnen. Heb je er zin in?" Ik lach en vertel haar dat ik wel heel erg zenuwachtig ben hoor. De gel wordt op mijn buik aangebracht. Ik weet nog dat het  lekker warm aanvoelde. Ze zet het echoapparaat op mijn buik en gelijk zie ik daar mijn kleine It. We begonnen met het hartje. Die deed het heel goed. Perfect zelfs zei ze. Nu verder met de metingen. Buikomtrek, niertjes, blaas, hartkamers, bloedstroom en maag werden allemaal gemeten en bekeken. Nou dat zag er allemaal prachtig uit. Helemaal zoals het hoort en mooi op de lijn. Yes! Mijn kind is in ieder geval mooi gemiddeld! Nu het hoofdje. De hersenen, de hersenkamers en hoofdomtrek werden gemeten. Ook hier zat It mooi op de lijn! De echoscopist stelt voor nu te gaan kijken naar het geslacht. Het is een jongetje! Mijn man glundert helemaal! Ook ik ben blij. Een gezond gemiddeld manneke! Beter kan bijna niet. We maakte grapjes en de sfeer was goed. Nu alleen nog zijn beentjes en voetjes en dan konden we weer lekker naar huis en genieten. 

Ze meet zijn beentjes en ook dat ziet er goed uit. Dan wordt ze stil. Mijn hartslag schiet omhoog en ik knijp in mijn man zijn hand. Vol spanning staar ik naar het scherm. "Zijn voetjes zien er wel een beetje vreemd uit" zeg ik. Ze draait naar ons en verteld dat er inderdaad iets niet klopt aan zijn voetjes. Ze kon niet goed zien wat maar ze leken wel verkeerd om te staan. Ik begon te huilen en ook mijn man had moeite zijn tranen te bedwingen. Angst overvalt me. Wat kan er aan de hand zijn? De echoscopist kan daar helaas geen antwoord op geven. Ze belt een oudere echoscopist om even mee te kijken. Die maakt gelijk een afspraak voor ons bij een andere echostudio waar het apparatuur veel geavanceerder is dan dat ze daar hebben. Over een week kan ik daar terecht. Helaas kon het niet eerder.

Ik huil nog steeds. Wel krijg ik extra veel foto's mee. In de hoop dat dat me een klein beetje opfleurt. Al huilend loop ik het kamertje uit en op mijn weg naar buiten zie ik mensen heel blij en verwachtingsvol in de wachtruimte zitten. Wachtend om hun Itje te bewonderen. Om er wat van te maken neemt mijn moeder ons mee om ergens te gaan eten. Nu maar afwachten..

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Oef dat is echt niet leuk!! Ik hoop dat jullie heel snel meer duidelijkheid krijgen over wat er dan nu precies is!! Gelukkig is Meneer verder wel gezond. Ik wens je veel sterkte en ik hooooop dat het allemaal mee valt! Dikke knuf!!

Lindsy83
6 jaar geleden

Uit je profiel maak ik op dat dit al een tijd geleden moet zijn. Ik kan me wel voorstellen dat zulk nieuws er goed inhakt. Achteraf merk je vaak dat de medische wereld gelukkig heel veel dingen 'op kan lossen' tegenwoordig, maar toch je hoopt altijd dat je kindje gezond is. Ik ben dan ook heel nieuwsgierig hoe dit verder afloopt! Ik vond het trouwens wel grappig om te lezen dat de gel bij jou warm aanvoelde. Ik werd voor elke acho keer op keer gewaarschuwd dat het een beetje koud was. :)

Maribel91
6 jaar geleden

Ja klopt! Dit was mijn eerste zwangerschap. Ondertussen alweer een kind rijker:) Ik ben nu bezig met blog 2 maar om dat allemaal in 1 blog te schrijven wordt wel een heel lang verhaal :P Deze gel was heerlijk verwarmt in een flessenwarmer om precies te zijn. Ik ben er sinds kort achter dat dit opschrijven therapeutisch werkt zeg maar dus dat ben ik maar aan het doen :)

Lindsy83
6 jaar geleden

Goed van je! Schrijven kan inderdaad een hele opluchting zijn en helpen om dingen een plekje te geven. Ik zal je blogs geduldig afwachten! En welkom hier! ;)

Maribel91
6 jaar geleden

dank je wel! Ben nu al heel enthousiast aan het lezen :) Ben er alleen niet achter hoe je een andere moeder kan volgen. Maar dat vogel ik nog wel uit :)

Lindsy83
6 jaar geleden

Bij het profiel stukje onderaan elke blog zit een bruin blokje met volgen. Klik en klaar ;) Veel plezier!

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mama mist jou

Foto’s van je kijken blijft zo moeilijk.            Als ik je zie word ik zo blij en verdrietig tegelijk.                                                                                                  Verdrietig dat ik je nooit meer kan knuffelen, kusjes kan geven en vast kan houden.                                                             Blij en trots dat jij mijn dochter bent. Ook al ben je er niet meer, mama denkt elke dag aan jou.