Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Tweede kindje, voor ons net zo speciaal!!

Ik hoor het wel eens en ik zie het wel eens... Van een tweede kindje worden niet zoveel echo's gemaakt, geen buikfotoshoot gemaakt en er worden minder foto's gemaakt (natuurlijk heeft iedereen een eigen kijk hierop).

Ik hoor het wel eens en ik zie het wel eens... Van een tweede kindje worden niet zoveel echo's gemaakt, geen buikfotoshoot gemaakt en er worden minder foto's gemaakt (natuurlijk heeft iedereen een eigen kijk hierop).

Wij kunnen met heel veel trots zeggen dat wij in verwachting zijn van ons tweede kindje! HOERA! Ik ben al de hele tijd bezig erover dat wij precies dezelfde dingen willen gaan doen als wat we bij de eerste hebben gedaan... Dezelfde soorten echo's ook leuke foto's van online zetten als hij of zij geboren is. Voor mij is een eerste of tweede kindje precies hetzelfde en het voelt even speciaal... Maar toch valt mij op dat dit niet bij iedereen hetzelfde is... Ja ze kunnen het wel even speciaal vinden en etc... Maar het lijkt dan toch dat een eerste kindje altijd meer voor en mee gedaan wordt... Waar ligt dit aan? Kan iemand mij dit vertellen? En hoe hebben jullie dit ervaren als moeder van 2 of meerdere kids? Was het bij jullie ook anders bij de 2de de 3de of zelfs nummer 4 of 5? Of deed je net zoveel als bij een eerste wondertje?

Opzich begrijp ik het natuurlijk wel, een eerste is altijd spannend je weet niet wat je te wachten staat en je ervaart alles voor de eerste keer. MAAR ik heb mijn zinnen erop gezet, ik zal er voor zorgen dat ik evenveel beeldmateriaal, en dagboeken (9 maanden dagboek, kraambezoekboek, baby's eerste jaar) voor beide kindjes heb... Zodat ik ze dat later kan laten zien, dat ik precies hetzelfde bij beide zwangerschappen en kindjes heb gedaan!

11 jaar geleden

Bedankt voor de leuke reacties! :D Wij zijn zo super benieuwd en al heerlijk bezig om namen te verzinnen! Zwanger zijn is gewoon ontzettend genieten! (ondanks de misselijkheid natuurlijk!) Bedankt dames!

11 jaar geleden

Van harte gefeliciteerd. Ik wens je een fijne zwangerschap. Hier is het allemaal een beetje anders dan bij de meesten. Bij de oudste zijn er maar een paar buikfoto s gemaakt. Bij de middelste juist wat meer Bij de laatste het meeste, wetende dat het de laatste keer alles zou zijn. Bij ze alle 3 hebben we geen pretecho gedaan. Bij de oudste 2 ben ik naar een zwangerschapscursus geweest. Bij de laatste niet omdat mijn man alleen in het weekend thuis kwam. De kraamvisite was bij de eerste minimaal. Moeder, zus, tante, collega s van mijn moeder, en 3 vriendinnen. Bij de tweede kwam er meer visite, een tante en oom meer en meer vrienden ook van de school van de oudste. Bij de jongste kwam er het minst. Dat heeft me echt wel geraakt. Mijn moeder, zus en tante kwamen weer en 1 buurvrouw. Dat was het. een paar maand later kwamen er nog 2 vriendinnen maar andere vrienden zijn niet gekomen. Net alsof de derde niet zo belangrijk was en dat is ze wel, net zo belangrijk als de eerste en de tweede. Je vraagt hoe het komt dat er met een tweede zwangerschap anders wordt omgegaan. Ik denk dat dat komt omdat de situatie anders is. Er is al een kindje dat zorg vraagt. Misschien is er minder geld te besteden. Er zijn zat redenen te bedenken. Maar ik denk dat iedereen evenveel van de 2e houdt als van de eerste

11 jaar geleden

GEFELICITEERD!!!!geniet er van. Ik zelf was bij de 2e minder met de zwangerschap bezig. We waren net zo gelukkig als bij de eerste, maar gewoon uit tijdgebrek, omdat je al een kleintje hebt rondlopen!

11 jaar geleden

Gefeliciteerd, geen ervaring hier loopt er maar 1 rond.