Snap
  • Zwanger
  • Ziekenhuisopname
  • Slechtnieuws
  • Longrijpers
  • 31weken
  • CTGscan

1e ziekenhuis opname

Na een tijdje kwamen er 2 doktoren binnen lopen.

5 november 2021 om 8.10 uur had ik de 2e afspraak in het ziekenhuis. Gelukkig was mijn man in de ochtend vrij en kon hij met mij mee. Als eerst werd er gekeken naar de doorbloeding in de navelstreng en in de hersenen. Toen dat klaar was moesten we naar een andere afdeling waar de ctg zou worden gemaakt. Helaas waren we niet gelijk aan de beurt. Na een uur mochten we eindelijk naar binnen. Eenmaal binnen werd de ctg niet gelijk aangesloten en moesten we weer wachten. Na een tijdje kwamen er 2 doktoren binnen lopen. Als dat gebeurt weet je gewoon dit is niet goed. Ze vertelde mij dat de placenta niet goed werkte en onze kleine meid er te hard voor moest werken om alle voedingstoffen eruit te krijgen. Ik moest direct worden opgenomen. Ik zou longrijpers krijgen, omdat ze bang waren dat ons meisje misschien al voor 34 weken geboren zou worden. Ik was op dat moment 31 weken zwanger. 

Het is met woorden niet te omschrijven wat ik toen voelde. Ik probeerde de tranen te onderdrukken maar het was te veel en daar kwamen ze. Ik wist niet wie ik aan moest kijken dus keek ik maar naar de grond. Mijn man die op een stoel aan het voeteneind zat kwam nu naast mij op bed zitten. Toen ik door had dat hij ook aan het huilen was, probeerde ik mij weer groot te houden. 

Ik werd naar de afdeling gebracht waar ik het weekend zou moeten blijven. Hier werd als nog de ctg gedaan en kreeg ik de 1e prik longrijpers. Mijn man moest naar huis en mocht weer terug komen tijdens bezoekuren. Zo kon hij gelijk wat spullen voor mij halen. In de avond kwam hij terug samen met een vriend. We hebben toen nog wel kunnen lachen. We hadden het ziekenhuisbed zo hoog gezet dat ik bijna het plafond kon aan tikken. Toen hij later weer weg moest, kon ik de tranen niet meer bedwingen. Ik wilde niet in het ziekenhuis blijven ik wilde mee naar huis. Samen in bed liggen ik wilde niet alleen achterblijven. 

6 november 2021 wat had ik slecht geslapen. Ik werd wakker met hoofdpijn en was helemaal warm. Mijn hoofd was rood en ook mijn borst. Ik dacht misschien bijwerkingen van de longrijpers maar volgens de zuster kon dit niet het geval zijn. Na mijn ontbijt kreeg ik de 2e prik longrijpers en werd ik weer aan de ctg gelegd. 

7 november 2021 ik werd weer aan de ctg gelegd. Als de uitslag daarvan goed was mocht ik gelukkig naar huis. Eind van de ochtend kreeg ik gelukkig goed nieuws en mocht ik naar huis. Wel met een hoop nieuwe ziekenhuis afspraken. 

liefs, 

Janine