Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • zwangerschapsvergiftiging
  • zwangerschapssuiker
  • jongemoeder
  • hg

19 en in verwachting.

Wie ben ik en wat is mijn verhaal?

Hi! 

Wat leuk dat je mijn aller eerste blogpost hier op Mamaplaats leest. Ik weet nog niet exact hoe het allemaal moet, maar wat ik wel weet is dat ik wekelijks iets wil gaan plaatsen. Even mijn 'ei' kwijt. Want laten we eerlijk zijn, hoe mooi een zwangerschap ook kan zijn, er komt enorm veel bij kijken. Mentaal en fysiek. Iets wat ik onderschat heb kan ik je vertellen. 

Mijn naam is Millie, ik ben 19 jaar jong (bijna 20) en studeer HBO Rechten. Een studie waar ik ontzettend veel van geniet. Je raad het vast al met deze studie, ik wil advocaat worden. Naast dat ik student ben, ben ik ook in verwachting. Een (aanstaande)mama. Samen met mijn man Rick (Ja echt! We zijn getrouwd) verwacht ik ons eerste kindje. Een jongetje. Ons kindje is uitgerekend op 12 Maart 2021.

Zoals ik al zei, is een zwangerschap niet niks. Ik heb dan ook al behoorlijk wat ziekenhuis tripjes gehad ondertussen met mijn 30 weken zwangerschap. Daarover vertel ik jullie in een volgende blogpost graag meer. Wellicht kunnen andere mama's of mama's to be er erkenning uit halen óf hebben jullie tips voor mij!

Verdenking van een vroegtijdige miskraam (Gelukkig was dit niet het geval), HG, vermoeden van zwangerschapsvergiftiging maar uiteindelijk een te hoge bloeddruk, zwangerschaps diabetes en de bijkomende onzekerheden. Het doet allemaal zeker wat met je. 

Ik krijg via mijn instagram pagina enorm veel vragen over mijn zwangerschap en hoe ik straks het 'studerende moeder' leven ga indelen. Ik zou het enorm graag willen vastleggen doormiddel van vlogs, alleen ben ik hier nog iets te onzeker voor. Echter is de drang om mijn verhaal te delen wel zo groot, dat ik het bloggend ga proberen. En wie weet, wellicht komt het vloggen er ooit nog van!

Voor nu, hoop ik dat jullie een fijne jaarwisseling hebben gehad en dat dit een vruchtbaar en ontzettend gezegend jaar gaat worden voor iedereen. 

Millie.

3 jaar geleden

Ik moet nu nog 2dagen per week prikken omdat mijn waarden goed meevallen :) dat was al een hele opluchting. Voor de rest is er niet veel veranderd.. ik ga nog steeds om de 4weken naar de gynae en mn pruts groeit gewoon normaal mee. Wel moet ik me tijdens de bevalling om het uur laten prikken om mijn waarden te controleren en na 6weken ook terug een suikertest van 2u laten afnemen om te kijken of ik geen blijvende diabetes heb opgelopen 🤔 ik zal zeker eens een kijkje nemen op uw verdere blogs en inderdaad misschien herken ik een aantal zaken wel. Nog een paar weekjes te gaan, kkan al niet meer wachten tot die kleine teentjes en mini handjes op mijn lichaam liggen ipv in mijn buikje 💕

3 jaar geleden

Bedankt voor je reactie! Heh wat vervelend zeg! Ik begrijp je helemaal, bij mij was de zwangerschaps diabetes ook zó onverwachts.. Moet je nu ook curves prikken? Bij mij laat zowel de groei echo als de curves geen diabetes zien, dus ik ben het prikken nu aan het afbouwen. Wat leuk dat we tegelijk lopen! Hopelijk geniet jij ook nog waar het kan, en natuurlijk van de schopjes. Ook voor jou de laatste loodjes. Morgen plaats ik meer ook over onder andere de diabetes, misschien dat je jezelf in het stuk kunt herkennen. Ik wens je een ontzettend fijne bevalling toe 🍀 Succes met de laatste weken! 🥰

3 jaar geleden

Allereerst proficiat met uw eerste kindje 😁 ik ben momenteel ook 32 weken zwanger en 2 dagen voor jou uitgerekend (spannend) dit is ook mijn eerste kindje. Ik heb onlangs ook de diagnose zwangerschapsdiabetes gekregen.. 😨 dit sloeg voor mij in als een bom.. Maar ondanks alles probeer ik toch volop te genieten van mijn zwangerschap. Ik hoop dat jij de laatste weken ook nog wat kunt genieten van uw zwangerschap, van de kleine kicks van uw wondertje. 👶 ik wens je veel succes en moed toe voor de bevalling en dat alles goed mag komen in de toekomst! Groetjes!

3 jaar geleden

Super leuk dat je dit doet! 😄