Snap
  • Zwanger

17 weken zwanger, het buikje komt eraan!

Op mijn buik slapen, minder eten, maar gelukkig geen kwaaltjes en niet moe.

Ik vroeg me steeds af wanneer mijn buik nu zichtbaar werd. Maar deze week was het toch echt wel te zien! Vooral als ik een (strak) jurkje aan heb krijg ik er opmerkingen over. Mijn broeken pas ik nog makkelijk, dus positiekleding is echt nog niet nodig.

Dit merk ik ook wel met slapen. Ik slaap normaal half op mijn buik, maar als ik nu 5 minuten op mijn buik lig, dan vind ik het echt een vervelend gevoel. Net alsof iemand heel hard in mijn buik duwt. Hierdoor word ik ook telkens wakker (meestal om 5 uur in de ochtend, en dan moet ik ook even snel naar de wc). Maar laat ik nu net van slapen houden, ik slaap daarna gewoon weer verder hoor. Ik ken genoeg mensen die dan echt niet meer kunnen slapen en dan opstaan, zoveel energie heb ik nou weer niet om 5 uur.

Afgelopen week ben ik niet naar de verloskundige geweest, deze afspraak staat pas weer over 2 weken (controle). En over 3 weken......... de 20 weken echo!!!!! Zoals jullie weten kan ik echt niet wachten tot dat moment. Op 21 mei staat de afspraak. Deze dag denk ik dat ik vrij neem, dan kan ik gelijk gaan shoppen de rest van de dag ;). Anyway, dat betekent dat ik over 3 weken op de helft van mijn zwangerschap zit. Achteraf gaat dat toch wel snel allemaal.

Van kwaaltjes heb ik gelukkig geen last. Ik ben niet moe, niet misselijk en heb genoeg energie. Op de een of andere manier eet ik 's avonds wel minder dan normaal. Ik eet mijn bord nooit meer leeg omdat ik snel vol zit.

Wat ook nog leuk is om te vertellen, is dat ik een heel leuk boekje heb gekregen van mijn schoonmoeder. De titel ben ik even kwijt, maar hierin kun je je zwangerschap van dag tot dag volgen. Elke dag lees ik een stukje uit het boek wat voor die dag van toepassing is. Erg bijzonder is het!

Vraag aan jullie: wanneer kregen jullie een buik en wanneer kochten jullie de eerste positiekleding?

Ik ben benieuwd!

Liefs,
Ziffra

9 jaar geleden

Ahil wat lief dank je wel :)!! X

9 jaar geleden

Hi Asther, fijn dat je geen positiekleding nodig had bij de eerste, scheelt weer in de portemonnee. Maar omdat het nu je tweede zwangerschap is gaat het veel sneller met groeien natuurlijk. Geniet nog van je zwangerschap!

9 jaar geleden

Hi Sara, met 34 weken pas? Jeetje, dan ging je al bijna bevallen :)! Maar als je mager bent dan krijg je in het begin ook niet zo'n enorme buik natuurlijk. Ik sta nu op zo'n punt van: ben je aangekomen of ben je zwanger? Ik ga zeker genieten, en vooral ook van het shoppen inderdaad hahaha! Groetjes!

9 jaar geleden

Lieve Ziff, wat leuk!!