Snap
  • Zwanger

#17: andermans hormonen...

Het is weer even geleden. De vorige keer nam ik me voor om keurig twee keer per week te gaan sporten.

Dat is me gelukt. Ik ben die week én de week erop twee keer in de week wezen sporten, ondanks warmte, drukte en een gebrek aan zin. Maar sinds afgelopen week spuit ik weer hormonen en gaat het sporten even niet meer. Woensdag ben ik begonnen met Triptofem, donderdag is daar de Puregon bijgekomen. En dat merk ik. Zoals ik steeds gekscherend zeg: ik voel me een ander mens door andermans hormonen. Ik voel me niet mezelf, ben een beetje humeurig en raak snel geïrriteerd. Het liefst kruip ik bed met Netflix en een enorme kop thee. 

Door het stimuleren heb ik het gevoel dat er watermeloenen in mijn eierstokken groeien. Overdreven natuurlijk, maar het betekent wel dat ik mijn buik voortdurend voel. En omdat ik nog twee weken moet werken tot mijn vakantie, wil ik zo min mogelijk dagen missen. Ik durf niet te gaan sporten, uit angst dat er dan iets mis gaat. Stukjes wandelen, dat doe ik wel. En misschien een stukje fietsen. Maar verder houd ik me lekker rustig. 

Woensdag weten we wanneer de punctie zal zijn. Ik verwacht zelf dat het vrijdag zal zijn.