Snap
  • Zwanger

16 weken zwanger: een flits in mijn oog!

De weken vliegen voorbij! Ik ben nu alweer 16 weken zwanger, dat betekent dat ik nog 4 weken moet wachten tot de 20 weken echo ;).

Afgelopen week verliep redelijk soepel, in tegenstelling tot het huis. Omdat ik nog druk bezig ben met het huis, ben ik niet continue bezig met de zwangerschap.

Afgelopen week zou de badkamer en het toilet worden opgeleverd. Direct na werk gingen wij naar het huis om te kijken wat ze ervan hadden gemaakt. Bij binnenkomst was het toilet nog niet volledig betegeld, de wc hing nog niet en het fontijntje ook niet. Met de moed in mijn schoenen liep ik naar boven richting de badkamer. Waaauw, hij was erg mooi geworden! Ik was blij verrast tot dat de monteur zei: hij is bijna klaar, maar ik heb een fout gemaakt. Ik dacht 'huh, wat, hoe dan, hoor ik het goed?'. Maar ik zag al gelijk dat de douchekoppen niet aanwezig waren, en ja hoor! Hij had de douchekoppen aan de muur willen bevestigen (er zat ook al een gat hiervoor in de muur), maar de afspraak was dat de douchekoppen uit het plafond zouden komen!

Ik merkte aan de monteur dat hij hier geen zin in had omdat het veel extra tijd kost voor hem. Maar aangezien wij hier aardig extra euro's voor hebben betaald wilde ik toch dat hij het zou fixen. Zo gezegd zo gedaan. De monteur heeft een aantal tegels uit de badkamer gesloopt en de douchekop aan het plafond bevestigd.

Dit soort dingen zet je toch aan het denken. Vanalles gaat namelijk mis en ik heb echt geen zin om me hiermee bezig te houden. Daarnaast hebben we afspraken gehad voor de deur die we gaan plaatsen, over de haard, de stucadoor, de timmerman, de electriciën, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het was een heerlijk weekend dus, NOT.

Buiten de huis-stress om, heb ik afgelopen week nog een ander gek kwaaltje gehad. Ken je het gevoel als er net een foto is gemaakt met een heftige flits? Juist, die flits zag ik telkens voor me en het werd alleen maar erger. Ik was op dat moment aan het werk, maar kon niet meer lezen en typen omdat die 'flits' steeds voor de letters kroop. Mijn collega had opgezocht dat het toch echt een zwangerschapskwaaltje kan zijn. Het was een vervelend gevoel maar de dag daarna was het helemaal weg.

Voor degene die benieuwd zijn naar de badkamer, hier zie je een kleine impressie:

Liefs,
Ziffra

9 jaar geleden

Hoi Mimi, bedankt voor de waarschuwing. Juist fijn dat je dit doet! Als het nog 1x voorkomt ga ik direct contact opnemen met de dokter. Ik wist namelijk niet dat het symptomen kunnen zijn van netvliesloslating. Klinkt erg heftig in ieder geval. Uiteindelijk ben ik inderdaad erg blij dat ik voet bij stuk hield, vanavond hebben we de échte oplevering :)! Nogmaals bedankt!!

9 jaar geleden

Ik hoop voor je dat die flitsen wegblijven, maar anders kun je toch beter echt even naar de dokter gaan. Het is absoluut niet m'n bedoeling om je bang te maken, maar het voelt verkeerd om je niet te waarschuwen. Mijn vriend is oogarts, en lichtflitsen zijn een typisch symptoom van netvliesloslating - als een patiënt hem belt met die klacht wordt dat altijd meteen serieus genomen. Hopelijk is het inderdaad een zwangerschapskwaaltje, maar neem liever het zekere voor het onzekere. En sterkte met je verbouwing, wat een gedoe zeg! Goed dat je voet bij stuk hield met die douchekoppen :).

9 jaar geleden

Hi Muchlove, dank je wel voor je berichtje en het compliment :)! Was wel lastig hoor, we hebben de kleuren van de badkamer gekozen op basis van 1 grote tegel, maar het is inderdaad echt heel mooi geworden. Ben inderdaad blij dat het gekke kwaaltje weer weg is. Groetjes!!

9 jaar geleden

Wat een stress maar je krijgt er wat moois voor terug, en zeker als ik de badkamer zie. WAUW, helemaal mijn smaak haha. En het zwangerschapskwaaltje, heel vervelend natuurlijk en gelukkig is het weer weg, ook hier krijg je iets moois terug. Succes alvast met de 20 weken echo!