Snap
  • Zwanger

16 weken echo ,it"s a...

natuurlijk wil iedereen een gezond kindje, maar als alles goed lijkt te gaan dan mag je toch zeker wel nieuwsgierig zijn naar het geslacht?

Afgelopen maandag was ik alweer 16 weken en 2 dagen zwanger , door alle problematiek die we de voorgaande zwangerschappen hebben gehad mogen we bijna wekelijks naar de verloskundige.Dit heeft ons zo erg geholpen dat ik nu toch wel kan zeggen dat de grootste angst sterk verminderd is en we eindelijk samen kunnen gaan genieten. Ik voelde met 14 weken de kleine al af en te bewegen en dat gaf natuurlijk ook een boost van vertrouwen. 

We kwamen weer bij de verloskundige aan en zo nieuwsgierig als mijn vriend was vroeg hij aan de verloskundige of er een kans was dat we snel zouden kunnen zien of het een jongetje of meisje zou worden. Ze vertelde ons dat de kans er wel bij zat maar we dan ook wel geluk zouden moeten hebben. Maar we gingen wel eens even kijken.  Uiteraard luisterde we eerst naar zijn hartje en vervolgens kwam de echo. Het was duidelijk en hier konden we echt niet omheen! We kregen weer een zoon! Dat gevoel is onbeschrijfelijk , niet dat het een jongetje was maar dat je het dan weet!

Hadden we nog zo afgesproken ons stil te houden zaten we voor ik het wist bij zijn ouders. Natuurlijk waren ze blij hoor maar ik merkte al snel dat wij enthousiaster waren. Vervolgens had mijn vriend het al met vrienden gedeeld en mocht ik het dus ook delen. Zo deelde ik het op een social media site en kreeg ik natuurlijk veel leuke reactie van de social media vrienden , maar ook rare berichten met wat leek op verwijten. Teksten als "wat maakt het uit je moet blij zijn als het gezond was " tot zelfs "wat ondankbaar" en "was een meisje niet gewenst geweest dan?" de meeste van dat soort reacties waren natuurlijk van mensen die geen idee hebben van hoe veel verdriet er is geweest. Toch wordt je even van je blauwe wolk afgehaald. Want met een dochter zouden we natuurlijk ook net zo  dolgelukkig zijn. Het is gewoon super leuk om te weten wat je krijgt. 

We hebben al kleding van onze eerste zoon maar dat gaan we niet allemaal gebruiken, sommige dingen zijn echt van hem, We mogen nu genieten van  het shoppen naar leuke jongens kleding en ook de kamer kan wat stoerder ingericht worden. ook kunnen we nu de naam wat makkelijker uitzoeken , al hebben we natuurlijk al een beetje een favoriet.

Toch als ik hierna nog een kindje mag gaan krijgen deel ik het geslacht niet meer . Genieten met zijn tweetjes is veel fijner 

Op naar de 20 weken!

8 jaar geleden

Wat kunnen mensen toch dom en vervelend zijn.. Geniet er lekker van! Hier ook een tweede zoon, maar zoals je zegt: een meisje was net zo welkom geweest..

8 jaar geleden

Gefeliciteerd! En wat brutaal om op zo'n manier te reageren zeg... Zelfs al weet je niet wat een ander in het verleden meegemaakt heeft, vind ik het heel vreemd om zulke uitspraken te doen. Hopelijk trekken jullie je er niets van aan en genieten jullie van het kleine mannetje!

8 jaar geleden

Superleuk!! Ik zou me niets aantrekken van die mensen, alleen jullie weten namelijk wat jullie zijn doorgegaan en hoe gewenst een kindje is. Het geslacht maakt helemaal niets uit! Zelf heb ik ook een overleden zoontje en ik wil dolgraag een kindje en het belangrijkste dat hij/zij gezond is uiteraard, maar omdat mijn overleden kindje een jongetje is, denk ik dat iets in mij nogmaals een jongen zou willen. Niet dat hij vervangen zal worden, maar gewoon omdat je eenmaal 'zoon' hebt gezegd, maar dit niet meer kan zeggen en dit wel graag wilt ofzo.. Maar ik fantaseer ook veel over een dochtertje.. Ik wil ze alleen maar gezond en wel in mijn armen.. De liefde voor beide zal hoe dan ook even groot zijn! Geniet van jullie zoontje en je zwangerschap xxx (excuus voor mijn te lange bericht!)

8 jaar geleden

Wat een waardeloze reacties. Bij mij op facebook deelt iedereen die zwanger is het geslacht zo'n beetje. Op mijn werk hadden ze destijds bij mij zelfs een soort weddenschap afgesloten over wat ze dachten dat het werd... Ik ben juist blij dat we tegenwoordig de mogelijkheid hebben om het van te voren te weten. Maakt dingen uit kiezen zeker een stuk makkelijker! Lekker genieten van jullie mannetje in je buik!