Snap

#16: een valse start

Ik begon vol goede moed, maar heb het niet volgehouden. Ik was vastbesloten gezonder te gaan leven...

maar mijn wilskracht laat me in de steek. Ik voel me op het moment niet echt fantastisch. Er gebeurt veel in ons leven en niet alles is leuk. Sterker nog, het is allemaal erg onzeker. En dat heeft zijn weerslag op mijn humeur en mijn eetgedrag. Ik weet van mezelf dat er twee momenten zijn waarop ik snoep: als ik me verveel en als ik me rot voel. Als ik me verveel, wil ik chips. Voel ik me rot, wil ik ijs. En geloof me, ik heb er veel te veel van op de afgelopen dagen. 

De datum waarop ik moet gaan beginnen met spuiten kruipt stiekem steeds dichterbij, de onderhandeling over het einde van mijn dienstverband zijn in volle gang en het solliciteren wil ook niet vlotten (lees: ik solliciteer me suf, maar zonder resultaat :( ). Ik merk dat ik een negatieve spiraal begin te komen. Ik kan me niet meer concentreren op mijn werk, ik heb 's avonds weinig energie, heb geen zin meer in mijn werk en zou het liefst de hele dag op de bank hangen. Ik beperk het tot alleen 's avonds, als Pietje op bed ligt en bij het bankhangen hoort gewoon wat lekkers. Maar daar zit het hem in: doordat ik niet lekker in mijn vel zit, lukt het me niet mijn eetgedrag aan te passen. Ik zou daar misschien hulp bij moeten zoeken, maar dat vind ik nog een stap te ver. 

Ik ontbijt nog steeds elke ochtend braaf (met 2 beschuitjes met hagelslag, dat dan weer wel) en mijn avondeten is - een uitzondering daargelaten - redelijk gezond. Maar het komt best wel eens voor dat ik lunch met overgebleven zakje chips en een doosje smarties. Of dat ik 's avonds de koelkast binnenstebuiten keer op zoek naar wat lekkers. Sporten schiet er ook bij in. Het zomerrooster van de sportschool past niet in onze planning, wat betekent dat ik ben aangewezen op fitness en mijn god, wat heb ik daar een hekel aan.

Elke maandag neem ik me weer voor om gezond te eten, om niet meer te snoepen en meer te gaan bewegen. Ik moet die stap écht gaan zetten en heb me dan ook voorgenomen om vanaf nu in ieder geval écht twee keer per week te gaan sporten. Als dat dan mijn gewoonte is geworden, dan ga ik ook strenger zijn op mijn eten. Maar alles tegelijk, dat werkt voor mij niet. 

Dus vanavond, zo snel mogelijk na het eten, omkleden en gáán! En lekker op tijd, zodat ik daarna nog even op de bank kan hangen :)

6 jaar geleden

Jazeker! Niet heel lang, maar ik ben geweest!

6 jaar geleden

Heel veel sterkte! Het is hartstikke moeilijk, vooral nu je je zo rot voelt! Ben je nog wezen sporten?