Snap
  • zwangerschap
  • hacks
  • moederschap

10x hacks die je moet kennen als je zwanger bent!

Van snack prepping tot zwangerschapsyoga

Als je zwanger bent, kunnen alledaagse dingen soms een hele uitdaging worden. Misschien lukt het niet meer om het knoopje van je favoriete spijkerbroek dicht te krijgen, of moet je partner je veters strikken omdat je buik inmiddels zo dik is geworden. Maar wees gerust, voor veel problemen zijn er oplossingen! Hier zijn 10 hacks die elke zwangere vrouw zou moeten kennen die het leven net wat makkelijker te maken:

  1. Snack prepping: Zwangerschap kan gepaard gaan met onvoorspelbare trek en soms heb je gewoon geen zin om lang in de keuken te staan. Maak het jezelf gemakkelijk door gezonde snacks van tevoren te preppen en ze binnen handbereik te houden. Denk aan gesneden groenten, fruit, en gezonde notenmixen voor een snelle en voedzame hap.

  2. Sneakers zonder veters: Tijdens de zwangerschap wordt je buik dikker, en kunnen je voeten opzwellen. Hierdoor kan het lastig zijn om je schoenen goed te strikken. Kies daarom voor sneakers zonder veters, zoals slip-on sneakers of schoenen met klittenbandsluiting. Ze zijn niet alleen comfortabel, maar ook super handig!

  3. Olie voor jeukende huid: Last van een jeukende huid tijdens de zwangerschap? Probeer dan eens natuurlijke oliën zoals kokosolie of amandelolie. Breng ze aan op de jeukende plekken om je huid te hydrateren en te verzachten. Bonus: het helpt ook striae te voorkomen.

  4. Extra kussens voor comfort: Een goede nachtrust is essentieel tijdens de zwangerschap, maar het kan soms lastig zijn om een comfortabele slaaphouding te vinden. Investeer in extra kussens, zoals een zwangerschapskussen of een kniekussen, om je te helpen bij het vinden van een comfortabele positie.

  5. Waterfles met markeringen: Het is belangrijk om voldoende water te drinken tijdens de zwangerschap, maar het kan lastig zijn om bij te houden hoeveel je hebt gedronken. Gebruik een waterfles met markeringen om je waterinname bij te houden en ervoor te zorgen dat je gehydrateerd blijft gedurende de dag.

  6. Zwangerschapsyoga: Zwangerschapsyoga is niet alleen een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van je zwangerschap, maar het kan ook helpen bij het verlichten van rugpijn, het verbeteren van je houding en het bevorderen van een goede nachtrust. Zoek naar zwangerschapsyogalessen bij jou in de buurt en geniet van de voordelen!

  7. Maak een geboorteplan: Een geboorteplan kan je helpen om je wensen en voorkeuren rondom de bevalling duidelijk te communiceren met je zorgverleners. Neem de tijd om je geboorteplan op te stellen en bespreek het met je partner en je verloskundige. Dit geeft je ook rust en tijd om te genieten van je zwangerschap.

  8. Verlichting van brandend maagzuur: Last van brandend maagzuur tijdens de zwangerschap? Probeer kleine maaltijden te eten, vermijd triggerfoods zoals gekruid eten en cafeïne, en probeer je hoofd iets hoger te houden tijdens het slapen door extra kussens onder je hoofd te leggen.

  9. Zwangerschapskleding hack: Als je buik begint te groeien en je gewone kleding niet meer lekker zit, probeer dan deze handige hack: gebruik een haarelastiekje om de knoop van je broek vast te maken. Hierdoor krijg je wat extra ruimte en kun je je favoriete broeken nog wat langer blijven dragen!

  10. Ontspan met massage: Zwangerschapsmassage kan een geweldige manier zijn om te ontspannen en te genieten van wat welverdiende me-time. Zoek naar een masseur die gespecialiseerd is in zwangerschapsmassage en geniet van de voordelen voor zowel lichaam als geest.

Leestip: "Aan het haakje hing nu een natte plasketting"