Snap
  • Zwanger

1 maand vs 6 maanden

Bij mijn eerste zwangerschap was het meteen raak. Wat waren we verrast en natuurlijk blij! Dat is deze keer wel anders..

Vorig jaar besloten we er weer voor te gaan. Dochtertje was toen bijna 1,5 jaar oud en we vonden het qua leeftijds verschil wel mooi zo. Omdat het bij mijn dochtertje allemaal super snel is gelukt hoop je daar stiekem weer op natuurlijk. Dat was ook zo, de 2e maand om precies te zijn.  Het gevoel was dit keer zo anders omdat het allemaal niet meer zo nieuw is voor ons. Wat waren we weer heppie de peppie! 

Een paar dagen later liep ik al met enorme opgezette darmen en was er van alles gaande daar binnen. Toch zei mijn gevoel dat het niet nog een keer zo snel en zo goed kon gaan en dat gevoel werd steeds erger. Op de een of andere manier had ik een geen vertrouwen in en sprak dit ook naar de verloskundige uit. "Ach dat is normaal bij een tweede zwangerschap". 

Toch bleef het knagen. 

Een week na mijn positieve zwangerschapstest werd mijn gevoel bevestigd. Bloed.. Waarschijnlijk was het bij het innestelen al fout gegaan. 

Dat was even schrikken maar zo nuchter als ik ben heb ik wat van die fijne tena lady's gekocht en heb ik de draad gewoon weer opgepakt. 

Mijn lichaam loste alles zelf op gelukkig en kon gewoon weer gaan proberen opnieuw zwanger te worden. En dat deden we dus ook. 

Maar mijn cyclus is nu nog steeds in de war na bijna een half jaar. Dan is het 29 dagen en dan weer maarliefst 40. Geen touw aan vast te knopen. Het maakt het er allemaal niet makkelijker op. Ik kan m'n vruchtbare periode maar moeilijk vinden. Temperaturen tjah, daar ben ik niet zo consequent in en de ovulatie testen met streepjes maken mij ook niet veel wijzer. Zal ik dan toch maar die gruwelijk dure smiley dingen gaan aanschaffen? Daar gaan m'n principes... 

Wat denken jullie? Ervaring er mee? 

7 jaar geleden

Je went er aan op den duur (die onregelmatigheid) maar elke maand de teleurstelling is gewoon rot..! Of je nu 6 maand aan het proberen bent of 2,5 jr (of nog langer helaas voor sommige dames..) vanaf maandag begin in met de CB :) mijn man verheugd zich er al op hahaha ;) blijf erover praten met je wederhelft zo blijft het dragelijk voor jullie beiden :) <3

7 jaar geleden

Helemaa dezelfde situatie dus! Ja als we de rest zo lezen mogen wij nog niet zeuren eigenlijk he? Maar toch voelt het als een eeuwigheid ;-) Succes iig! En ja ik wilde al wel langer gaan schrijven maar vond het een enge grote stap hoor... hihi.

7 jaar geleden

Aiii fijn he die onregelmatigheid! Hetzelfde als hier dus... succes met de cb testen, hopelijk geeft het wat meer duidelijkheid. Ik ga ze ook aanschaffen als het deze maand weer niks word!

7 jaar geleden

Herkenbaar, hier ook en zoontje van bijna 2, waar ik in de 2de ronde zwanger van was helaas nu ook een half jaar Inc ovulatie testen bezig. Maar na het lezen van sommige reacties is dit nog niks dus laten we hoop houden. Succes goed van je dat je erover schrijft.