Snap
  • Zwanger

#1 Hoe het begon; van ovulatie naar irritatie...

Op dit moment ben ik 20 weken zwanger. Dat dit niet vanzelf is gegaan wil graag met jullie delen.

Op dit moment ben ik 20 weken zwanger. Dat dit niet vanzelf is gegaan wil graag met jullie delen. Het werkt voor mij ook therapeutisch om het hele verhaal uit mijn hoofd te halen en op papier te zetten.Omdat een fertiliteitstraject een serieuze zaak is zal ik er af en toe ook wat humor in brengen. Onze gezamenlijke nuchterheid en humor heeft ons ook geholpen dit traject uiteindelijk vol te houden.

Het is de eerste keer dat ik een blog schrijf dus al jullie (ongezouten) feedback is welkom.

Ik begin mijn verhaal in het verleden. Om precies te zijn in januari 2015.

Het is januari 2015 en vanaf augustus 2014 ben ik gestopt met de pil. Eigenlijk wilde mijn vriend B. wachten tot hij 30 geworden was maar mijn strip was op en ik heb hem ervan overtuigd dat het heus niet in 1 maand raak zal zijn. (niet eerder baalde ik zo van mijn gelijk krijgen) we zijn nu dus een klein half jaar verder en een zwangerschap lijkt nog mijlen ver weg. Nu moet ik zeggen dat ik mijn vriend niet direct gek wilde maken met verplichte vrij sessies, je hoort dat wel eens dat mensen gepland seks hebben, zo’n stel wilde ik dus niet worden. Dus heel erg actief zijn we het afgelopen halfjaar niet geweest. Buiten dat had ik geen idee wanneer ik vruchtbaar was. Ik had wel zo’n App die de vruchtbare dagen bij zou houden maar ik merkte dat ik toch vaak spontaan begon te menstrueren. Wat betekende dat we weer volledig naast de vruchtbare periode hadden gemikt.

Misschien is het interessant om er bij te vermelden dat vrijen niet altijd vanzelf gaat, ik heb al sinds mijn 17e veel pijn bij het vrijen en tot een paar jaar geleden leek het zelfs onmogelijk dat het ooit zonder pijn zou lukken (überhaupt zou lukken). Na jarenlang therapie bij gynaecologen en seksuologen is het gelukkig voor 90% verbeterd, maar dat echte werk waar je zwanger door kan raken zal nooit mijn hobby worden ben ik bang. Nu was ik allang blij dat het lukte omdat dat wel cruciaal is om zwanger te raken. Al was het in het begin nogal plastisch en verre van romantisch.

Maar goed misschien dat ik nog eens uitweid over dit probleem in een andere blog.

Vanaf nu heb ik besloten er serieus tegenaan te gaan. Goed opletten wanneer ik vruchtbaar ben. Voor zover mijn onregelmatige cyclus dat toelaat.

Hoe verder de maanden vorderde hoe minder vertrouwen ik kreeg in een regelmatige cyclus en dus op de kans om zwanger te raken. Maar nog geen paniek er zijn vast meer vrouwen met dit probleem en artsen kunnen zoveel tegenwoordig dus mijn cyclus reguleren moet een eitje zijn.

Ik maakte daarom in juni een afspraak met de huisarts en loog er een paar maandjes bij door te zeggen dat we al een jaar aan het proberen zijn. Hij vond het vervelend en zei dat ik er ook niet jonger op werd (en bedankt ik ben net een paar maanden gelden 31 geworden) maar hij zal het goed bedoeld hebben. Omdat onderzoek bij de man wat makkelijker gaat dan bij een vrouw is de standaard protocol dat eerst de man zijn zaad laat onderzoeken. Maar kijk het nog even aan tot oktober (nog 3 maanden) zei hij, en laat je vriend dan een afspraak maken in bet ziekenhuis.

Tjah dat had ik niet verwacht. Ik vroeg toch hoe ik mijn cyclus regelmatig kon krijgen en niet of het toevallig aan de zaadjes van mijn vriend kon liggen. En oktober pas terug komen, dan moest ik nog 3 maanden doortobben met mijn cyclus die nog steeds versprong van 21 naar 51 tot zelfs ( één keer gebeurd) 85 dagen! Hoe kon ik dan ooit mijn ovulatie ‘vangen’, had ik eigenlijk überhaupt wel een eisprong?

7 jaar geleden

mijn opa is anderhalf jaar geleden voor de rechter toen was hij 82, misschien dat meespeelt maar ach daar heb ik ook niet op gedaan. Het was vooral verwerking van. Het moeilijkste blijft dat mijn ouders mij niet kunnen helpen en bijstaan. Ze hebben toegegeven dat ze er tekort in geschoten zijn en dat het zal blijven, en hier heb ik vrede mee

7 jaar geleden

Wat heftig geluksmama. Ik begrijp dat het je genoegdoening geeft om de dader te laten boeten, wel een belachlijk lage straf trouwens, maar beter dan niets. En extra heftig dat het famillie is. Fijn dat je het een plekje hebt kunnen vinden en nu kan genieten met je partner en er twee kids uit voort zijn gekomen. Mijn vriend heeft idd veel geduld vanaf begin af aan gezegd dat het wel goed kwam, en dat is inderdaad ook gebeurd. Ook al is het misschien nog niet 100% normaal, ik ben hier al heel gelukkig mee.

7 jaar geleden

veel mensen denken dat seks lekker is maar uit ervaring weet ik dat niet iedereen dit ervaart! Ik hoop dat je man net zoveel geduld en ruimte hebt gegeven als mijn man. Bij mij had psychologisch oorzaak (misbruik, bang en stress) waardoor bij mij moeilijk en niet lekker voelde. Dit hebben verwerkt en de dader (mijn opa) voor de rechtbank gehad te hebben waarbij naar de familie heeft gezegd wat hij allemaal gedaan heeft en geen spijt heeft. En een slachtofferverklaring heb gegeven, vooral mijn emotie naar hem geuit ben ik blij dat ikdit traject heb gedaan. Ik heb het achter mij kunnen laten, ook al is het maar voor 20 uur werkstraf, mijn genoegdoening is er geweest, hem kunnen zeggen hoe ik over hem denk. Nu 2 zwangerschappen later, geniet ik echt van de seks.