Snap
  • Zwanger
  • zwanger
  • anticonceptie
  • anticonceptiepil
  • Nuvaring

1 april, kikker... Baby in je buik!

Na de geboorte van Sofie, ben ik heel even aan de anticonceptiepil gegaan. Al snel merkte ik aan mezelf dat ik niet lekker in mijn vel zat. Ik was moe, had vaak hoofdpijn en was heel prikkelbaar. In het begin dacht ik dat het door het “ontzwangeren” kwam. Ik kwam een artikel tegen over de pil die ik gebruikte, daar stonden al de klachten in die ik had! In overleg met mijn vriend, ben ik toen gestopt met de pil. Na een maand was ik van al mijn klachten af! Jezus, wat een troep was dat toch. Maar ik wist toen niet wat ik dan als alternatief wilde. We besloten het even zo te laten. Ik hield met een app mijn cyclus goed in de gaten.

Het was begin 2018 dat ik dacht, dit jaar wil ik wel weer ergens zwanger worden. Zo ergens in het najaar, als het allemaal mocht lukken natuurlijk. Ik was net zoals de eerste keer heel erg onzeker over, of het ons nog een keer gegund zou zijn. Ik vind zwanger worden echt een wonder. En het is gewoon niet vanzelfsprekend dat het allemaal maar lukt. Dus ik dacht, laat ik een ovulatietest doen. Bij Sofie was het toen gelijk raak. Dus heel naïef had ik daar heel mijn vertrouwen op gelegd. Alleen deze keer deed ik het niet om zwanger te worden. Maar alleen om te kijken of ik überhaupt een eisprong had. Volgends de test was dit dus niet. Ik raakte hiervan best in de stress. Maar had ook zoiets van, ik probeer het volgende maand weer. Anders weet ik het gewoon en dan kunnen we tegen die tijd dat we echt voor een 2e willen gaan gelijk naar de dokter.

Het was eind maart dat ik dacht dat ik overtijd was. Mijn app klopte altijd precies. Dus toch maar even snel een zwangerschapstest gehaald. Op 1 april, kikker in je bil, 2018 had in een kei, mega overduidelijke positieve test in mijn hand! Onwijs blij waren we met dat het ons voor de 2e gelukt was. Maar wat ben ik dom geweest om die testen te geloven!

In mijn volgde blog lees je hoe mijn zwangerschap verlopen is.

P.s. Ik heb nu als anticonceptie de nuvaring. Persoonlijk ben ik hier heel blij mee. Geen gekke kwaaltjes enzo! Ben benieuwd naar jullie ervaringen hiermee?

4 jaar geleden

Neee!? Daar ben ik soms ook bang voor. Maar dat heb ik ook als ik de pil slik. Bevalt een spiraaltje wel goed?

4 jaar geleden

Zelf heb ik een spiraaltje. Maar heb wel al mensen gehoord die door de nuvaring zijn zwanger geworden ?

4 jaar geleden

Ja het blijven toch hormonen he?! Misschien heb in nu gewoon geluk dat het zo goed gaat. Ik was in het begin ook heel bang om hem te verliezen. Nu is dat gevoel wel weg.

4 jaar geleden

Ik had van de nuvaring ook álle bijwerkingen. Geldt overigens voor alle anticonceptie hoor; pillen, nuvaring, spiraal...