Snap
  • Groente
  • moeilijke eters
  • vezels
  • kidsproofrecepten
  • albert heijn

Zó laat je jouw kind meer groente eten

Hacks voor meer groente en vezels voor kids

Na een zomer vol ontspanning en misschien wat ongezondere keuzes, is het nu tijd om weer in het gezonde ritme te komen. Wij zagen bij influencers lifehacks voorbij komen om hun kinderen ongemerkt, met enthousiasme meer groente en vezels te laten eten. Lees snel verder en ontdek de tips!

Een gezellige pizza-avond hoeft niet per se ongezond te zijn. Saskia Weerstand (@saskiaweerstand) maakte met bloemkoolrijst van de Albert Heijn een lekkere pizzabodem en pureerde een zak Italiaanse groente door de saus heen voor extra veel verstopte groentes. "Stiekem eten we dus heel veel extra groenten terwijl de boys denken dat we een gewone pizza avond hebben. Life hack, haha! 🤗". 

Bekijk haar reel hieronder. Het hele recept vind je in de Allerhande die vanaf 2 september in de winkel ligt.

Stiekem eten we dus heel veel extra groenten terwijl de boys denken dat we een gewone pizza avond hebben. Lifehack 🤗 haha.

Leslie Keijer (@leslie_keijzer) is helemaal fan van de recepten en verspakketten van Albert Heijn om wat extra groente in de maaltijd te verstoppen. Alhoewel haar zoontjes er ook van houden om ze te verstoppen..."Zijn wij helemaal trots dat ze hun bordje leeg gegeten hebben, vinden wij (of onze katten) toch ineens nog wat restanten van de maaltijd 🤣🤣 Achja, herkenbaar voor veel ouders denk ik." 

Oeps. Check het in haar reel hieronder.

Shary-an (@shary_an) tipt de volkoren hamsterpasta van Albert Heijn met een sausje vol verstopte groentes. "Onze meiden zijn gek op pasta, maar dan ook echt alleen op de pasta. De groentes worden aan de kant geschoven en de pasta pikken ze ertussen uit.. Om toch de vitamines binnen te krijgen maak ik ‘n sausje van de groentes, heel het bord leeg! Meiden blij, mama’s blij!". 

De hamstervorm-pasta maakt het natuurlijk extra aantrekkelijk om het bordje leeg te eten voor de kids. En goed nieuws: Albert Heijn heeft ook een verspakket voor de hamsterpasta. Zo heb je bijna alle ingrediënten in 1 keer in huis. Lekker makkelijk!

Wij zouden zeggen: hamsterééééén, die groentes en verspakketten bij Albert Heijn! Verstop de groentjes in je gerechten of kook gemakkelijk met de verspakketten met extra veel groente, zodat je kids lekker veel groentes en vezels binnen krijgen. Momhack!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Albert Heijn.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mamaplaats?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.