Snap
  • Voeding
  • superfoods
  • mamavanxavi
  • gadogado

Uitgebreid maar simpel

toch even iets anders...

Vandaag heb ik wat meer de tijd genomen om te koken. Ik had pas geleden een aantal recepten zitten lezen en dacht dit kan ik ook.

Ik dacht altijd dat Gado-Gado maken veel moeilijker was. Dit is het vast ook, maar ik heb het op mijn mnier gedaan, hoe wij het lekker vinden. En geloof me het was heerlijk!

Vandaag ga ik jullie mijn ingrediënten geven en mijn recept stap voor stap.

Wat heb je nodig?

(de hoeveelheden kan je zelf bepalen dit is afhankelijk van met hoeveel personen je bent en waarvan jij denkt dat het genoeg is)

- Rijst (deze naar keuze, zilvervlies, meergranen, lassie toverrijst, het maakt allemaal niet uit. Het gaat er om wat jullie lekker vinden en makkelijk vinden).

- Spitskool

- Peultjes/sugar snaps

- Worteltjes

- Sperziebonen

- Tauge

- Komkommer

- Kipdijfilet

- Ketjap

- Sambal

- Peper/zout

- Knoflook

- Ui

- Olijfolie

- Pindakaas met nootjes

- Kokosmelk

- Soja saus

- Eieren

- Gebakken ui

Wat ga je doen?

1. Ik heb zelf als eerste de pindasaus gemaakt, dit omdat je deze er koud bij serveert. Doe in een kleine pan 6 volle eetlepels pindakaas. Voeg hier aan een heel pakje kokosmelk toe. Pers hier 3 tenen knoflook in en maak het verder op smaak met ketjap, soja saus en sambal. Zet het vuur aan en ga het roeren, is hij te dik? Voeg dan wat melk of water er aan toe. En klaar is je pindasaus! Zo simpel? Ja.. zo simpel.

2. Daarna heb ik een pan met water op gezet, hier heb ik de sperziebonen, spitskool, wortel, tauge en de peultjes in gekookt. Kook deze ook naar smaak, vind je ze knapperig lekkerder, wat zouter, wat zoeter? Dan kook je ze wat minder lang, vind je het zachter lekker? Laat het dan even wat door koken. Voeg zout of suiker toe aan het water.

Zet ook een pan met water op het vuur voor je eieren, reken 1 a 2 eieren per persoon. Als deze klaar zijn pel je ze en snijd je ze in partjes van vier.

3. Vervolgens ga je de ui, de kip en de knoflook in kleine stukjes snijden, zet een pan op het vuur met wat olijfolie er in. Fruit hier in de ui en 2 tenen knoflook. Als deze klaar zijn voeg je ketjap en sambal naar smaak toe. (Voor de variatie kan je ook wat honing toevoegen). Je hebt een marinade gemaakt voor de kip, voeg de kip toe en bak deze tot hij gaar is.

4. Als dit klaar is zet je je pan met rijst op, voeg hier wat zout aan toe. Deze serveer je warm en de rest koud. Deze doe je dus als laatste.

5. Alles klaar? Snijd de komkommer in stukjes.

Leg de rijst eerst op het bord, hier overheen leg je de komkommer en de gekookte groenten. Over de groenten leg je de koude pindasaus. Daar overheen leg je de eieren.

De kip serveer je apart, dit kan je doen door het er omheen te leggen zoals ik heb gedaan of door het apart op een bordje te serveren.

Over het geheel strooi je de gebakken ui.

That's it, zo simpel!

Ik zou zeggen: Eet smakelijk!

Dikke kus,

Mama van Xavi