Snap
  • #Hormonen
  • #PMS
  • #momlife
  • #menstruatie

Tikkende hormonenbom

Iets met hormonen en PMS

Zo, daar ben ik weer! Terug van weggeweest en weer back on mama plaats. Ik merk dat ik teveel wil delen op Insta en dat mijn verhalen steeds langer worden. Dus dan maar hier lekker ouwehoeren. 


Ik wil deze post graag toewijden aan mijn hormonen en hoe ik mij de afgelopen jaren eigenlijk heb gevoeld zonder verklaarbare reden. 

 Vrouwen & hormonen! Ik wist echt wel dat ik ze had hoor, maar dat ze eigenlijk zo’n grote rol speelde in mijn welzijn. dat heb ik nooit echt zo doorgehad. Of nou ja heb me er nooit in verdiept. Laat ik het zo zeggen.

Ik begin even bij het begin, in november ben ik bij de huisarts geweest voor extreem vermoeid, hoofdpijn & een soort uitstralende pijn in mijn benen. Ik kreeg een doorverwijzing naar de neuroloog misschien zou het een hernia kunnen zijn. Ik ben na dit bezoek mijn klachten is in kaart gaan brengen omdat in de loop van de tijd er bij mij een soort patroon te zien werd. Deze uitstalling in mijn benen had ik maandelijks rond dezelfde periode. En zo waren er nog meer klachten wat elke keer terug kwam. Flinke aften in mijn mond, migraine, suikerdips en cravings, onrust, opgeblazen gevoel, vermoeid, huilen, angsten, laag libido. Het lijstje kan nog aangevuld worden ook. 

Ik heb nooit echt bijgehouden hoelang dit aanhield. De afgelopen maanden heb ik dat wel gedaan en heb ik mijn klachten in kaart gebracht. 1 week in de maand heb ik deze klachten niet. MAAR 1 week…. De rest van de maand ben ik eigenlijk gewoon totaal niet mijzelf en een lopende hormonenbom met migraine en buikpijn. 

Na wat research op internet en gesprekken met mijn slimme vriendinnetjes (die zitten bijna op gezonde voeding en hormonen) heb ik mijzelf een diagnose gegeven. PMS: premenstrueel syndroom! Niet schrikken het is geen ziekte, maar gewoon een heel vervelend iets waar sommige vrouwen last van hebben.

Als ik terug denk loop ik al een behoorlijke tijd rond met een lichaam vol hormonen & ben ik eigenlijk gewoon compleet uit balans. Ik heb al jaren last van suikercravings… mijn vriend zei vaak jij hebt gewoon suikerziekte laat je daar eens op testen. Trillend als een rietje opzoek naar een stukje chocola. Blijkbaar daalt je bloedsuiker spiegel en maken je hormonen dit nog even wat erger. 


Ik ben klaar met dit gevoel, ik kan er soms bijna niet door functioneren en mijn leven is best beïnvloed door deze shit! Dus ik ga er wat aan doen. Ik ga mijn voeding aanpassen. Minder of geen gluten en suiker meer! Hoppa weg met die troep en kijken of mijn lijf hier misschien echt door gaat veranderen.

Ik heb boeken besteld, contact gelegd met vrouwen in het zelfde schuitje…. I’ll go for it! 

Trending: De ultieme gids voor leuke uitjes met kleine kinderen: Onze top 5 favorieten!

11 maanden geleden

Ik heb een zoontje met coeliakie en ben zelf net een hormonenplaag, maar wat is de link met glutenvrij eten en hormonen dan?