Snap
  • Voeding
  • voeding
  • moeder
  • spiritualiteit
  • Detox
  • #intuitie

Tijd voor een detox

Laten we eens discussiëren over voeding

Ja leuk, laten we eens lekker gaan discussiëren over voeding! Vanaf het moment dat ik in mijn blog hier op Mamaplaats en op Instagram vertelde dat ik een detox zou gaan doen, ontplofte mijn insta chat. Het woord detox maakt blijkbaar nogal wat los bij de mensen. 

Fantastisch lijf

De berichtjes stromen binnen bij mijn aankondiging. Waarom ik een detox wil doen, want ik zie er toch fantastisch uit. Dat detox gevaarlijk zou zijn. Of juist berichten over positieve ervaringen, sapjes die ik zeker zou moeten uitproberen en tips om een detox goed door te komen. Het is leuk om te zien hoe levendig het onderwerp voeding is. 

Mijn Instagram heet niet voor niets food.travel.write Geïnspireerd door mijn 3 favoriete bezigheden: voeding (bereiden), reizen en schrijven. Het account ben ik ooit tijdens mijn eerste reis in Bali gestart. Ik wilde mijzelf er aan herinneren dat wat er ook gebeurd in mijn leven, dit zijn 3 bezigheden die niemand ooit van mij kan afpakken en waar ik heel blij van word. 

Voeding is geen nieuwkomer

Mensen die mij al lang volgen, weten dat ik vegetarisch eet en natuurlijke voedingssupplementen gebruikt. Tijdens mijn vele reizen in Zuidoost-Azië was ik niet altijd zeker of ik ergens een voedzame maaltijd kon krijgen en lagen ziektes toch sneller op de loer (ik ben een liefhebber van street food kraampjes). Om er voor te zorgen dat ik toch elke dag de juiste voedingsstoffen binnen kreeg, slikte ik groente, fruit en vegan omega capsules.

Voeding is dus absoluut geen nieuwkomer in mijn leven. Een detox heb ik echter nog nooit gedaan en leek mij daarom wel een mooie uitdaging.  In tegenstelling tot wat vele dachten op Instagram, ben ik deze detox niet gaan doen om af te vallen. Ik denk trouwens dat een detox je niet gaat helpen om langdurig gewicht te verliezen, daar is wel iets meer voor nodig dan een paar sapjes. 

Snap

Havermoutpap met geitenkaas

Ik ben de detox dus gaan volgen om mijzelf te 'dwingen' om recepten uit het boek te volgen en mijn oude eetgewoontes te doorbreken. Je kunt dit natuurlijk op veel verschillende manieren aanpakken, maar voor mij werkte deze detox heel goed. Ik had na de eerste 3 dagen eigenlijk al mijn doel bereikt. Ik was weer in de juiste mindset geraakt om 's ochtends een lekker gezond ontbijtje te maken, in de middag een salade te eten en smoothie te drinken en 's avonds veel groente op mijn bord.

De komende tijd volg ik de recepten uit het boek van Superfoodies en deel deze op mijn Instagram food.travel.write. Als je zelf dus zin hebt om weer eens wat anders dan anders te eten, dan kun je in mijn stories zien wat ik op tafel tover. Ik had nooit verwacht dat havermoutpap met geitenkaas, lente ui en ei zou behoren tot mijn ontbijt. En voor morgen staat er een cashew-pudding klaar met mango en kokosyogurt.

Snap

Emotionele detox

Naast een lichamelijke detox, zeggen ze dat het emotioneel ook veel kan doen. Ik ben een paar weken terug naar een meditatie-zaterdag van Seeds to Serendipity geweest. Ik had nooit verwacht dat één zaterdag zoveel effect op mijn leven zou hebben. Een uitgebreid blog volgt volgende week over deze bijzondere zaterdag, waarbij we geblinddoekt op een weiland stonden te dansen en ik mijn 'inner hippie' naar buiten bracht.

Het is mijn vaste lezers vast opgevallen dat al mijn andere blogs zijn verdwenen. De detox trek ik ver door, zelfs mijn oude blogs zijn verwijderd. Ik heb het gevoel dat het tijd is voor een frisse wind. Ik ben bezig met een bewustere levensstijl waarbij intuïtie en spiritualiteit, in een nuchtere kijk, binnen mijn leven passen. De oude blogs paste niet meer bij wie ik nu ben.

Liefs,

Ruby Kramer