Suikervrije Vegan Pepernoten voor de hele familie
Makkelijk & gezond
Gezonde pepernoten
Sommige mensen zijn een beetje tegen het idee van ‘gezonde pepernoten’. In het kader van de feestdagen laten mensen natuurlijk graag de teugels wat vlieren maar het is voor mij niet echt nodig om mijn peuter vol te stoppen met suiker bommen zoals pepernoten. Niet omdat ik echt tegen suiker ben (fruit is immers ook suiker) maar op deze leeftijd probeer ik dit nog wel te beperken. Mijn man is ook niet echt fan pepernoten dus besloot ik deze versie te maken. Lekker, gezond, en je kan ze zonder slecht gevoel aan je kinderen geven. Bovendien zijn deze suikervrije pepernoten ook vegan, dus ideaal voor velen. Ga jij ze proberen met je kindje? Het is super makkelijk en heel leuk om samen te maken!
Suikervrije pepernoten recept
Ingrediënten voor 16 grote pepernoten:
75 gram meel (ik deed half volkoren half normaal)
35 gram havermeel
1/2 theelepel bakpoeder
4 dadels
50 gram boter of kokosolie gesmolten
1 lepel speculaas kruiden of kaneel
3 eetlepels water of melk
Bereiding:
Week de dadels voor een half uurtje in warm water
Bereid de oven voor op 170 graden Celsius
Meng de droge ingrediënten met elkaar en doe de overige ingrediënten in de blender of keukenmachine
Meng alles door elkaar tot een deeg vormt. Vorm balletjes en druk ze een beetje plat.
Bak de pepernoten 20-25 in de oven tot de onderkant bruin is.
Laat de pepernoten afkoelen en geniet!
Je kan de pepernoten in een afgesloten bakje ongeveer 5 dagen buiten de koelkast bewaren.
Vier jij ook Sinterklaas? Dan hoop ik dat je dit recept uit probeert!
Veel Liefs,
Mei