Snap
  • Voeding
  • koken
  • Indekeuken
  • Kokenmetjekleintje

Samen koken: pizzabroodjes maken

Op Instagram deel ik regelmatig de keukenmomentjes met Josh, er wordt altijd leuk op gereageerd en vaak wordt ook gevraagd hoe ik iets gemaakt heb. Daarom heb ik besloten om er ook over te bloggen.

In de eerste aflevering: Pizzabroodjes maken

Nodig:

- kleine Turkse broodjes of pitabroodjes

- tomatenpuree of tomatensaus

- groente in kleine stukjes zoals bijvoorbeeld: paprika, courgette, champignons

- overig beleg: ananas, plakjes kipfilet of salami, olijven

- geraspte kaas

En nu?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak het broodje dat je wil gebruiken en snijd deze door de helft. Besmeer beide helften met de tomatensaus of -puree. Hier kan jouw kleintje je prima mee helpen. Geef hem/haar een lepel en laat ze lekker smeren. Een schortje voordoen is handig! Nu gaan we de groente snijden, ook een leuke klus voor jouw kleintje. Het ligt natuurlijk aan de leeftijd maar geef een mes wat bij de leeftijd van je kindje past. Het snijden zal misschien niet lukken maar laat het ze ervaren en moedig aan. ‘Goed zo’ en ‘Wat ben jij een goede hulp’.

De groente en het andere beleg kun je nu over de broodjes verdelen. Het andere beleg kun je natuurlijk ook nog klein snijden én vergeet niet te proeven! Dat proeven is minstens zo belangrijk. Zo leert jouw kleintje verschillende smaken te herkennen. Een stukje ananas smaakt bijvoorbeeld heel anders dan een stukje olijf. Proef zelf ook lekker mee, een goed voorbeeld doet volgen.

Als alles op het broodje ligt, strooi je de geraspte kaas op het broodje.

Elke oven is verschillend dus hou het broodje in de gaten maar 8-10 minuten moet voldoende zijn.

Dit gerecht kun je eten als lunch maar natuurlijk ook prima als avondeten met bijvoorbeeld een lekker soepje erbij. Bekijk zelf even hoeveel aan hoeveel jouw kleintje voldoende heeft. Wij hebben dit als lunch gegeten en Josh van 2 jaar had aan 1 helft voldoende. Vergeet ook niet dat ze tijdens het koken al lekker aan het snoepen zijn.

Veel plezier! Deel je even een foto van het resultaat? Tag mij op Instagram @dit.doet.eefje of stuur een berichtje.