Snap
  • Voeding
  • recept
  • #gezondheid
  • #voeding
  • #voedingsmomenten
  • #voedingsmiddelen

Rode linzensoep/papje voor jouw kleine!

Alle vitaminen op een rij

Hallo allemaal, hier ben ik weer en leuk dat je mijn blog leest!

Vandaag ga ik het hebben over linzensoep! Dit recept is echt voor jong en oud. Dus ook voor jouw kleintje vanaf 6 maandjes oud. Verder in mijn blog beschrijf ik hoe ik van dit recept een papje maak. Speciaal hoe jij het voor je kindje kunt maken.

Wat is linzensoep? Dit gerecht wordt gebruikt in veel Aziatische landen onder andere in Turkije.

Mijn moeder maakt dit altijd zooo heerlijk, dus dacht ik ‘hey laat ik het mijn kindje ook geven’ Ik kan je zeggen dat het verrukkelijk is en wie weet ga jij het ook maken voor je kindje! Ik ben begonnen met dit papje toen mijn kindje zes maanden oud was. Ik kookte eerst alle ingrediënten, deed er wat water is en prakte het daarna in een papje. Het is een van de lekkerste ingrediënten van mijn zoontje geworden en bovendien is het heel erg gezond. Wist je dat er in rode linzen een van de belangrijkste mineraal ijzer zit? Zo bevatten rode linzen ook goede hoeveelheden vitamine B, die belangrijk is voor je energiestofwisseling. Daarnaast zijn de mineralen fosfor, kalium, koper, magnesium, seleen en zink allemaal in linzen te vinden. Allemaal heel goed voor jouw kleintje dus!

Wat heb je nodig voor jouw heerlijke linzensoep papje?

- Een glas vol rode linzen

- Een hele ui

- Een wortel

- Een halve aardappel

- Een eetlepel tomatensaus

- Een halve eetlepel roomboter (hoeft niet. Het geeft wel meer een aromasmaakje)

Als eerst doe je alle ingrediënten behalve de tomatensaus en roomboter in een pot en vervolgens doe je er water in, maar niet teveel. Ik doe er water in totdat alle ingrediënten te zien zijn in het water. Vervolgens laat je deze lekker koken. Zodra de pot aan het koken is, doe je de tomatensaus en roomboter er ook in en zet je het vuur op een laag stand. Deze laat je vervolgens nog een paar minuten doorkoken. Daarna blend je alles met een blender totdat alles dun wordt. Je kan zien dat de soep nu wat roder van kleur is, dat komt mede door de tomatensaus. Doe er dan nog wat water in zodat het niet te dik wordt en het echt als een papje lijkt. Doe een klein beetje van de inhoud in een bordje of ander klein potje, hoe jij je het kindje wilt geven natuurlijk en ta daaa. Proef zelf even wat je ervan vindt voordat je het je kindje geeft. Ik geloof heel sterk dat je het lekker gaat vinden!

Je kan dit gerecht natuurlijk ook voor het hele gezin maken en hoef je niet meer te prakken. Als je het voor het hele gezin maakt, dan kan je er ook groente of kipbouillon in doen als je dit lekker lijkt.

Toen mijn kindje al wat meer tandjes kreeg en ik meer het vertrouwen kreeg dat hij wat meer ‘slappe’ recepten mocht eten prakte ik deze soep niet meer. Hij eet nu natuurlijk met ons mee en af en toe doe ik stukjes brood in zijn bord. Dat vult dan meer en ziet de soep er wat voller uit. Ik doe er nu ook klein beetje zwarte peper in en af en toe gedroogde munt die ik in roomboter heb laten braden. Oh, dit is zo heerlijk! Wij eten dit gerecht zeker wel eens per week en zo krijgen we dan bijna alle benodigde voedingsstoffen tegelijkertijd binnen.

Ga jij dit recept ook proberen of ben je bekend met deze soep? Laat me weten wat jullie van de soep vinden? Ik lees het graag. Succes! 

Liefs, MamaofMete