Snap

Review: 3 Daagse Detox Sapje

Twijfel jij ook om een detox te doen? Ik vertel je mijn ervaring!

Ik ben al een tijdje op zoek naar mijn innerlijke rust, dus toen ik een samenwerking aan mocht gaan met Sapje en Mamaplaats voor een 3-daagse sapkuur, deed ik een klein dansje! 

TODO: Add alt to media

Het pakket

Woensdag in de ochtend ontving ik een zware kartonnen doos met daarin allemaal glazen flesjes, een zakje thee en een programma.

Je bewaart de flesjes in de vriezer (al kan dit ook 7 dagen in de koelkast). Ik bewaar ze in de vriezer en haal de avond ervoor de flesjes eruit die ik nodig heb voor de volgende dag en laat ze ontdooien op het aanrecht.

Ik dacht die avond ik ga lekker vroeg naar boven, even douchen en duik dan mijn bed in zodat ik er fris en uitgeslapen aan kan beginnen. Mijn jongste dochter dacht hier anders over. Die dacht laten we de detox echt goed beginnen en werd de hele nacht om de 1,5 uur wakker. 'S ochtends ging de wekker om half 7 want de oudste moest naar schooltje. Dus ik begon vrijwel zonder energie maar wel met volle zin aan de sapkuur.

TODO: Add alt to media

Dag 1.

Je begint tussen 7 en 9 met een kickstart.

10.00 - 11.00 detox

11.00 - 12.00 energy

12.00 - 13.00 detox

14.00 - 15.00 recharge

15.00 - 16.00 cleanse shot

16.00 - 17.00 fresh

18.00 - 20.00 soepje

21.00 - 22.30 ontspan thee

• De kickstart maak je met heet water. Dus kan je zien als een kop thee. Ik drink normaal in de ochtend thee met verse gember dus vond deze best lekker. Deze is alleen sterker en je proeft ook echt citroen.

• De energie is best lekker. Deze is met rode biet dus redelijk zoet. En daar hou ik wel van.

• De detox zal ik eerlijk over zijn. Niet lekker! Haha er zit bleekselderij in en dat vind ik zó vies. Helaas moet je deze ook 2x op een dag nemen maar gewoon snel achterover gooien en een kop thee nemen! (Tip)

• Recharche niet echt lekker. Maar beter te doen dan de detox! 

• Cleanshot ja als je het kleine potje ziet weet je eigenlijk al dat deze niet lekker zal zijn want in mijn gedachte denk ik waarom anders als zon klein shotje. Voordeel wel is dat je deze dus zo op hebt. En de smaak is sterk maar met 1 a 2 slokken ben je er al vanaf en kan je weer een lekkere kop thee nemen. 

• Fresh heeft weer een gezellig kleurtje en is ook zeker te doen. 

• Soepjes zijn wel lekker! Je krijgt voor drie dagen dezelfde sapjes maar wel drie verschillende soepjes. Courgette, pompoen en tomatensoep. 

Het zijn nou eenmaal heel veel gezonde groentes bij elkaar dus ik kan haast niet geloven dat iemand ze echt allemaal lekker vind maar mocht jij dit zijn hoor ik het graag haha. Ik dacht vooral dit is mega gezond en goed voor mijn lichaam! 

TODO: Add alt to media

Ik had rond 3 uur even een dipje. Maar daarvoor had ik Marley op de fiets van school gehaald, al het speelgoed opgeruimd en beneden alles gestofzuigd dus misschien niet gek en was dit iets te veel van het goede. 

Laat wel zien dat ik echt de energie ervoor had! Ik had ook totaal geen honger de hele dag, meer gedronken dan ik ooit heb gedaan op een dag en voelde ik mij goed. Deze avond nam ik de courgette soep want van de drie smaken hou ik het meest van tomaten soep dus dacht die bewaar ik voor de laatste dag want zo hou je meer motivatie.

TODO: Add alt to media

Dag 2

De tweede dag werd ik heerlijk wakker na een goeie nachtrust! En wat ik fijn vond is dat ik niet na hoefde te denken wat ik ging eten want alle flesjes stonden gewoon al klaar in de koelkast. Ook deze dag lekker bezig geweest zonder honger. In de avond deed ik eerst de meisjes in bad en naar bed en maakte dan mijn soepje klaar zodat ik de avond makkelijker door kon. Lees eten rond half 8/ 8 uur terwijl ik normaal eet om half 6 en dat ook echt nodig heb. 

TODO: Add alt to media

Dag 3

Dag 3 heb ik een fotoshoot op de planning, op de thee bij vrienden en daarna logeren bij mijn vader dus pak ik alle sapjes in om mee te nemen. De fotoshoot is om 11 uur dus daardoor loop ik iets achter met mijn sapjes maar voel mij niet flauw en haal deze in als we bij mijn vrienden zijn. 

Als we bij mijn vader zijn is het tijd voor mijn tomatensoepje en zit het er eigenlijk alweer op! Ik drink savonds nog een kop thee en duik dan mijn bed in want ik kijk er ook heel erg naar uit om morgenochtend weer te eten! 

TODO: Add alt to media

Dat was het! Het zit erop! 

En eerlijk. Het is mij reuze meegevallen! Ik heb totaal geen honger gehad. Alleen dat ik in de avond uit verveling iets wilde hebben om op te kauwen (niet gedaan uiteraard) maar daardoor wel bewuster geworden dat ik ook blij zou zijn met gezond eten dus hopelijk hou ik die gedachte vast en helpt het bij een gezondere levenstijl. 

Ik heb laatst een bloedtest gedaan (komt nog een blog over) waaruit kwam dat mijn darmen haast geen voedingsstoffen, vitamines en mineralen opneemt en weet zeker dat deze detox hierbij geholpen heeft om mijn darmen sneller te laten helen en ik uiteindelijk wel alle voedingsstoffen weer op kan nemen. 

Ik heb nog nooit zoveel gedronken, wat ik normaal niet genoeg doe, en dat ritme heb ik nu nog dus dat is positief. Al moet je er wel vaker door plassen! Maar goed dat is voor mij niks nieuws haha. 

En haast vergeten! Ik was 2 kilo lichter. Voor mij zeker een pluspunt!

Verder ben ik gewoon echt heel blij dat ik dit gedaan heb! Het is goed vol te houden en ik had geen nare bijwerkingen. Wel moet je na de detox weer rustig opbouwen met eten want die darmen moeten weer even wennen. 

Wil jij ook een sapkuur bestellen? Gebruik dan de code desiree10sapje dan krijg je de maand oktober nog korting op de sapkuur van 3 dagen van Sapje! Voor vragen mag je mij altijd een berichtje sturen! Laat je het ook weten als je het ook gaat proberen?

Liefs, 

Désirée 

Je vind mij ook op instagram @theseawifelife 

2 jaar geleden

Ja dat had ik ook hoor! Ik zie het echt als even een nieuwe frisse start en zo voelt het ook! Misschien leuk om nu te proberen met kortingscode want ik raad het zeker aan het is heel goed te doen 😘

2 jaar geleden

Oh ik wil dit ook altijd al eens doen, maar het bedrag houd met stiekem een beetje tegen. Misschien toch eens over na gaan denken als jij het zo positief ervaren hebt!