Snap
  • Voeding
  • mama
  • recept
  • moederschap
  • koken
  • momblogger

Recept van de maand!

Recept 1: Roze Surinaamse salade

Happy monday! Afgelopen weekend bedacht ik me dat het ontzettend leuk zou zijn om wat meer van mijn persoonlijke hobby’s te delen. Zo kwam ik op koken, iets wat ik in mijn vrije tijd heel graag doe. Recepten uitproberen en mijn favorieten verzamelen. Mijn man houdt ook van koken en eten dus we staan regelmatig samen in de keuken. Extravagant uitpakken met kerst is dan heel normaal hier thuis! Ik heb een tal aan heerlijke recepten voor jullie klaarstaan en ben van plan om er elke maand eentje te delen met jullie. Zo hebben alle mommy’s of mommy’s to be de lekkerste gerechten klaarstaan met de feestdagen en kun je jouw favorieten doorgeven aan je kindje.

Een aantal recepten zijn Surinaams en Italiaans. Mijn absolute favorieten! Mijn oma van mijn moeders kant komt uit Suriname en heeft mij vanaf jongs af aan al meegenomen de keuken in om haar lekkerste recepten te delen. En mijn opa van mijn vaders kant komt uit Sicilië. Een vleugje Italiaans en de meest heerlijke pasta’s en lasagne!

Het eerste recept dat ik met jullie zal delen is roze Surinaamse salade. Allereerst het boodschappenlijstje.

Benodigdheden:

2 stuks kipfilet

1 pot rode bieten

1 pot doperwten

1 blikje mais

1 pot piccalilly

1 pot zilveruitjes

1 pot augurk, in kleine blokjes

1 pot volle mayonaise

2 groente bouillonblokjes

5 piment balletjes

2,5 kilo kruimige aardappelen

Paprikapoeder/cayennepeper

Gemalen zwarte peper

Takje selderij

Zout

Suiker

En dan nu de bereidingswijze:

Eerst was je de aardappels en kookt ze daarna met schil en een beetje zout. Afgieten zodra de aardappels uit elkaar beginnen te vallen. Daarna schil je de aardappels en stamp je ze fijn met flink wat mayonaise, een grote klodder piccalilly en wat gepureerde rode bieten (maal ze gewoon met de staafmixer).

Rode bieten moeten smaak geven maar ook de kleur (roze!), dus het water uit de pot bieten niet weggooien tot de gewenste kleur bereikt is! Het mengsel moet goed smeuïg zijn. Zo niet, dan kan je extra mayonaise toevoegen.

Ik kook de kip met een takje selderij, groente bouillonblokjes, zwarte peper en wat piment balletjes gaar om deze vervolgens met 2 vorken te pluizen. Daarna doe ik de geplozen kip bij het mengsel. Voeg daarna de zilveruitjes en augurk blokjes toe. Breng het geheel op smaak met azijn (van de augurkjes en zilveruitjes), zout, gemalen zwarte peper en een beetje paprikapoeder/cayennepeper. Op het laatst wat suiker en de doperwtjes en mais toevoegen. Daarna lekker een avond laten afkoelen in de koelkast. Goed koud is de salade het allerlekkerst!

Ook belangrijk, de presentatie:

Je kan het mooi presenteren op een schaal of in een kom met wat hele bladeren ijsbergsla, reepjes paprika en plakjes hard gekookte ei.

Optioneel:

Zelf vindt ik het heerlijk om nog wat zure appelblokjes toe te voegen!

Ik ben ontzettend benieuwd naar jullie reacties op dit heerlijke recept. Perfect voor de feestdagen en het ziet er geweldig uit op de mooi gedekte tafels! Laat in de reacties even weten hoe het gesmaakt heeft als je het recept uitgeprobeerd hebt en of je het leuk vindt om elke maand 1 van mijn recepten terug te vinden op mijn blog.

Enjoy!

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij mommyoflío?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.