PUMPKIN SPICE LATTE
Herfst.. Mijn favoriete seizoen!
Op de regenachtige dagen na dan.. Ha!
Ik hou van de herfst kleuren, het dragen van lekkere truien en een bodywarmer. Struinen door het park of het bos door de vallende bladeren. Niet ijskoud, maar fris genoeg om onder een dekentje te kruipen op de bank, de kaarsjes aan te doen en het lekker knus te maken.
Mijn favoriete herfst drankje is dan ook een zelfgemaakte Pumpkin Spice Latte.. zonder siroop maar met echte pompoen! Je kan de Pumpkin Spice Latte zo zoet maken als je wil en er eventueel ook een dot vers geklopte slagroom op doen.
Ik hou niet van de mierzoete drankjes dus heb ook relatief weinig suiker gebruikt in dit recept. Mijn tip hierover: vul suiker aan naar smaak en behoefte.
Ook de verse slagroom heb ik er nu niet bij geserveerd. Ik maakte deze heerlijke Latte voor mijzelf en slagroom gebruik ik er alleen bij als ik visite heb aan wie ik dit drankje serveer.
Ben je klaar om dit heerlijke hersfst koffie’tje te maken en er van te genieten?
Hierbij de ingrediënten voor 4 Pumpkin Spice Latte’s zoals hierboven afgebeeld:
BASIS
* 200 gram pompoenblokjes* 10 gram kaneel
* 5 gram gemalen gember* 3 gram gemalen kruidnagel* 3 gram gemalen nootmuskaat
* 30 gram fijne kristalsuiker (of meer als je echt van zoet houdt)* 750 milliliter ongezoete amandelmelk* 5 milliliter vanille extract
* 180 milliliter espresso* 250 gram verse slagroom (optioneel)
GADGETS
* staafmixer
* steelpan* fijne zeef
BEREIDING
Kook of stoom de pompoenblokjes en pureer deze vervolgens met de staafmixer. Zeef de puree met de fijne zeef door de puree met de achterkant van een lepel door de zeef te duwen. Er blijft dan een dunne puree over.
Meng daarna de kaneel, gember, kruidnagel en nootmuskaat tot een egaal mengsel. Dit zijn je pumpkin spice(s)! Daarna kan je optioneel de slagroom opkloppen met een beetje suiker.
Verwarm de melk in de steelpan met de rest van de suiker en 60 gram van de dunne pompoen puree op middelhoog vuur. Blijf roeren en zorg ervoor dat de melk niet te hard gaat.
Wanneer de melk bijna kookt, zet je het vuur uit en voeg je de vanille extract en de pumpkin spices erdoorheen en pulseer dit tot een luchtig drankje met de staafmixer.
Zet te pan terug op een laag vuurtje en maak je espresso gereed om dit toe te voegen aan de pan.
Verdeel de Pumpkin Spice Latte over 4 hoge glazen, voorzie ze eventueel van een dot slagroom en maak het af met een beetje kaneel en hoppa! Daar staat je heerlijke Pumpkin Spice Latte!