Proef de lente!
Een heerlijk recept met seizoensgebonden groente en fruit.
De lente is begonnen! Het blijft langer licht, de temperaturen gaan omhoog en de zon zal zich (hopelijk) vaker laten zien. Dit alles heeft invloed op onze gesteldheid: we zijn meer op zoek naar gezelligheid, zijn energieker en een stuk vrolijker! Je kunt de lente ook terug laten komen in gerechten en daarom hebben wij speciaal voor jou een heerlijk lente gerecht. Proef de lente!
Seizoensgebonden
Natuurlijk zijn alle soorten groente en fruit goed voor je gezondheid. Voor het milieu is het eten van seizoensgroente en seizoensfruit uit eigen regio het best. Dat is groente en fruit dat in een bepaalde tijd van het jaar - dus in de lente, zomer, herfst of winter - wordt geoogst op Nederlandse grond. Ze zijn minder belastend voor het milieu dan soorten die zijn geïmporteerd uit landen buiten Europa, per vliegtuig zijn vervoerd, of zijn gekweekt in een verwarmde kas.
Voorbeelden van seizoensgroente- en fruit zijn: asperges, komkommer, paksoi, prei, rabarber, radijs, rode biet, rode kool, tomaat, ui, veldsla, witlof, wortel, aardbeien, appels, bramen, frambozen, mango, kersen, nectarines, rode bessen, zwarte bessen en sinaasappelen.
Oosterse wraps met kip en mango - 4 personen
Ingrediënten wraps:
2 mango's, in reepjes4 wrapsveldslaongeveer 600 gram kipfilet, in reepjesgrote rode ui, in halve ringen1 komkommer, gerasptrauwkost wortel
Ingrediënten oosterse dressing:
2 eetlepels sesamolie2 eetlepels sojasaussap van 1 limoen1 teentje knoflook, geperst
Bereiding:
Meng de sesamolie, de sojasaus, het limoensap en de knoflook in een kom. Dip de mangoreepjes in de dressing. Leg een wrap op een bord. Beleg met wat sla in het midden, vervolgens wat kipreepjes, ui, komkommer, wortel en tot slot de gemarineerde mango. Mocht je het lekker vinden, dan kun je extra dressing over de wrap druppelen.Vouw de onderkant van de wrap naar binnen en vervolgens de rechter- en linkerkant.
Eet smakelijk! :)