Snap
  • Voeding
  • Pizza
  • mamaplaatscollab
  • droetkerbakken
  • thuisbakkertjes
  • pizzagezichten

Pizzagezichtjes maken - Met je kids de keuken in!

Pizza maken met hulp van Dr. Oetker Pizzapakket

Eten met kinderen kan best moeilijk zijn. Bij ons in ieder geval. Gelukkig heb ik één makkelijke eter. Zij lust echt alles! Ik ben mij er ook bewust van dat dit opeens kan veranderen. Maar voorlopig zegt ze uit zichtzelf bij alles: "lekker mama!" Daar gaat dit foodie hart natuurlijk harder van kloppen. Dan mijn oudste. Ik kan wel zeggen: een drama! Vooral wanneer maar iets van groente, pitjes of iets 'gemengd' in het vooruitzicht is. Wat wel helpt? Samen met hem koken. Weet wat je eet en maak eten leuk is bij hem zeker de oplossing. Wat dat betreft was de schoolsluiting en zijn vakanties ook altijd een uitkomst. Tijd om samen te koken en om de voeding te verbeteren. Wij gingen samen de keuken in maakten bijvoorbeeld Pizzagezichtjes. Leuk, lekker en gezellig! En ja we gingen groente, fruit en vis eten.

"Wanneer ik zelf kook dan lust ik het wel!"

Mijn 6-jarige kan eten letterlijk eng vinden. Jammer, want het is natuurlijk zo leuk! Maar pizza is altijd een goed idee. Bij wie eigenlijk niet? Maar dan nog. Hij moet wel weten wat er op de pizza gaat. Dus wij gingen zelf Pizzagezichtjes maken met het Pizzapakket van Dr. Oetker. Wat is dat makkelijk! Met de inhoud van het Pizzapakket maak je simpel het deeg voor de pizza, je hebt alleen maar water nodig. Heb je een simpele keukenmachine dan gaat het nog sneller. De tomatensaus en olijfolie zitten er al bij. Voor de topping van de pizza kun je natuurlijk zo creatief zijn als je zelf wilt. Dr. Oetker zelf heeft daarvoor ook al tips gegeven voor het maken van de leukste Pizzagezichtjes.. 

Snap

Ingrediënten Pizzagezichtjes

1x Dr. Oetker PizzapakketIngrediënten naar keuze: cherrytomaatjes, ananas, druiven, mozzarella, courgette, tonijn, hamreepjes, geraspte kaas, uien in halve ringen

Bereiden van de Pizzagezichtjes

Snap

Volg de bereiding volgens de verpakking van het Dr. Oetker Pizzapakket. Wij maakten 8 kleine bolletjes. Dit kneden is zo leuk met kinderen! Vervolgens maakten we 8 gezichtjes. Ovaal, rond, hart alle vormen voor gezichtjes. Wij speelden dat de gezichtjes lijken op onszelf en opa's en oma's. Zo is het al veel leuker! Alleen kregen alle opa's ook haar anders ging er te weinig lekkers op de pizza's. Ananas en kaas werden het haar. Tomaatjes en druiven de neus. Zo ging het ook door met de neus deze werden gemaakt van stukjes courgette, tomaatjes, druiven of ananas. En de mond van uienringen. Een baardje van mozzarella. Zo kun je creatief zijn! Bak de pizza's af volgens de verpakking, maar de pizza's zijn kleiner dus houd 8 minuten korter aan.

 

Win een Dr. Oetker bakpakket!

Volg Dr. Oetker op Instagram (@droetkerbakken_nl), stuur jouw/jullie creatie in en maak kans op een bakpakket.

Eet smakelijk! 

3 jaar geleden

Wat leuk! Ik ben benieuwd hoe ze het vinden.

3 jaar geleden

Lekker hoor! Helaas gaan olijven bij mijn kinderen een stapje te ver.. Maar een goed idee! Daar kun je ook veel mee voor de oogjes en neus.

3 jaar geleden

Wij doen ook altijd olijfjes erop, heerlijk

3 jaar geleden

Leuk idee! Ga ik eens doen met de boys!