Snap
  • Voeding
  • borstvoeding
  • Opvolgmelk
  • mamaplaatscollab
  • #nestle
  • Nestlelittlesteps

Overstappen van borstvoeding op Nestlé Little Steps Opvolgmelk

Tijdens je zwangerschap krijg je de vraag al geregeld: “Ga je borstvoeding geven?”. Iets waar ik tijdens mijn zwangerschap van Finn echt over na heb moeten denken en waarop ik uiteindelijk antwoordde: “Als het lukt, dan zeker wel”. Bij Finn gaf ik borstvoeding tot 11 maanden, en dus verwachtte ik dat dat bij Daaf nu ook wel het geval zou zijn. Echter blijkt dit bij een tweede kindje compleet anders te kunnen zijn. Daaf kreeg ook borstvoeding, maar begon zijn flesje gekolfde melk al vanaf dag 1 te weigeren bij de opvang. Toch op zoek naar een alternatief dus!

Dan sta je voor het schap van de babyvoeding in de supermarkt en realiseer je je pas hoeveel keus er is. Hierin kun je dus zeker een bewuste keuze maken wanneer het aankomt op welke voeding je kiest voor je kindje. Behalve een goede voeding voor je kindje, vind ik het ook erg belangrijk om duurzaamheid mee te laten wegen. Nestlé Little Steps was dan ook voor mij een goede keuze: het bevat namelijk alle goede voedingsstoffen die ik Daaf mee wil geven, en daarbij krijgt hij via de opvolgmelk de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine D mee.

Behalve een goede voeding voor je kindje, vind ik het ook erg belangrijk om duurzaamheid mee te laten wegen.

Zoals ik net al schreef vind ik het ook belangrijk om bezig te zijn met duurzaamheid, ook hierin maakt Nestlé Little Steps het verschil: Het blik is 100% recyclebaar, en wat ik vooral ook erg belangrijk vind is dat er geen palmolie gebruikt wordt, dit heeft echt een positieve impact op het milieu.

Daaf krijgt nog steeds borstvoeding, echter combineer ik dat nu met de opvolgmelk van Nestlé Little Steps. Sinds hij deze opvolgmelk krijgt, weigert Daaf geen fles meer en dat geeft mij een goed gevoel over het afbouwen en overstappen. Blijkbaar maakt het voor hem geen verschil of hij dus borstvoeding krijgt, of voeding uit een fles.

Het belangrijkste blijft natuurlijk dat je kindje tevreden is en goed groeit, ongeacht of je borstvoeding of kunstvoeding geeft.

2 jaar geleden

Wij hebben ook moeten zoeken... en Daaf heeft meerdere geprobeerd maar dit was toch echt wat hij het liefste neemt. Succes!

2 jaar geleden

Nee, helaas dus niet. Grote merken als Nutrilon bevatten ook nog steeds palmolie...

2 jaar geleden

Dankjewel!

2 jaar geleden

Zijn alle opvolg melk merken tegenwoordig niet al palmolie vrij? Wel goed hoor, daar niet van!