Oliebollen over??
Maak er wentelteefjes van!
Alle feestdagen zijn weer voorbij en altijd is er teveel eten. Zo ook met oud en nieuw teveel oliebollen over en probeer je iedereen in de straat een oliebol aan te smeren.
Al een aantal jaar heb ik oliebollen over maar bewust! Want ik kijk altijd uit naar mijn favoriete ontbijtje: wenteloliebollenteefjes!
-gezond? : zeker niet!
-lekker? : JA!
-makkelijk te maken? : JA!
-bewust tegen voedselverspilling?: JA!
Hier hoe je ze zelf of je kids met een beetje hulp heel makkelijk zelf kan maken.
Nodig:
-je leftover oliebollen
-snufjezout
-250ml melk
-zakje vanillesuiker of suiker
-2 eieren
-zonnebloemolie/kokosolie
Doe de melk,suiker,eieren en zout in een ovenschaal of diep bord en meng dit goed.
Snij de oliebollen in mooie plakken en laat ze even in het mengsel weken.
Laat ondertussen de pan goed heet worden en voeg een beetje olie toe. Doe vervolgens de sneetjes oliebol in de pan en bak aan beiden kanten mooi goudbruin.
Leg ze mooi op een bordje en top af met poedersuiker!
Zelf doe ik er nog clotted cream op en wat blauwe bessen maar dit kan je zo gek maken als je zelf wil.
Eet smakelijk!