Snap
  • Voeding
  • biologischebabyvoeding
  • Naturnesbio
  • mamaplaatscollab
  • plantaardig
  • Natureknowsbest

Nature knows best; tijd voor toetjes!

Dat mijn kids van lekker eten en drinken houden is geen geheim, iets met jong geleerd is oud gedaan haha. Al eerder zijn wij begonnen met de flesvoeding van Nestlé. Dat ging super goed en bevalt dus nog steeds. Inmiddels zijn we al een tijdje bezig met de combinatie fles en hapjes en voegen we er steeds iets meer (afwisseling) aan toe.

Hoe blij ik vroeger was met het maken van alle hapjes (groente hapjes, fruithapjes en lekkere snacks), hoe blij ik nu ben met alle potjes die ik gelijk kan pakken, zonder er enige moeite voor te hebben gedaan. Geen idee of het de derde is, luiheid, gemak of het idee dat het allemaal goed genoeg is.. ik weet het niet. Maar ik ben er wat blij mee.

Deze, voor ons, nieuwe toetjes vallen ook een beetje in die categorie en ik vind ze best bijzonder. Bij een toetje denk ik eigenlijk gewoon aan een pak yoghurt, vla, chocoladevla of een andere leuk gekozen variant. Maar deze NaturNes Bio plantaardige toetjes van Nestlé zijn veel meer dan dat. Deze toetjes zijn gemaakt van biologische kokosmelk en gepureerd (biologisch) fruit! Ze zijn lactosevrij en zonder toegevoegde suikers (dus alleen de van nature aanwezige suikers).

Het testteam

Dan nu het testteam (Flore 8 maanden, Vive 3 jaar en Mees 5 jaar). Kijk we hebben natuurlijk deze toetjes voor Flore, maar broer en zus hebben het uiteraard ook geprobeerd dus we zullen hun mening ook meenemen in ons cijfer.

Flore vindt ze heerlijk, mega grijns op haar gezicht, wild spartelende beentjes en wat gegil. Mees en Vive wilde de eerste keer het toetje per se aan Flore geven haha. Het was een super leuk gezicht. Drie kids die aan het genieten zijn; trotse broer en trotse zus omdat zij het toetje mochten geven en Flore omdat ze het zo lekker vond.

Hoe wij dit zeker weten? Ik zei na een half bakje, ‘zo nu is het wel genoeg en geef Flore maar de laatste hap..’ Nou dat hebben we geweten, toen Mees het bakje en lepeltje weg pakte haha. Dus gelijk maar een heel bakje gegeven, en helemaal op natuurlijk.. en waarom ook niet?!

Broer en zus vonden het ook super lekker; ‘he, ik proef kokos’, ‘huh, zit er ook fruit in?’, ‘is dit appelmoes?’, ‘mag ik dit ook als ontbijt?’, ‘kan dit ook in mijn schooltrommel?’, ‘hoezo mag Flore zulke lekkere toetjes?’!

Nou.. een succes dus! Voor herhaling vatbaar en dat gaan we ook zeker doen.

Dan nog even over de soorten;

NaturNes® Bio Plantaardig toetje Mango KiwiNaturNes® Bio Plantaardig toetje Appel Ananas

Allebei vielen ze hier enorm in de smaak! En ga jij ze ook proberen?

Nog even wat tips;Mocht je niet te veel geklieder willen, geef het toetje zelf (en dus niet door broer of zus, of door het kind zelf laten doen haha)Mocht je wel zin hebben in geklieder en een nog blijere baby / peuter willen; laat ze het (laatste beetje) dan vooral zelf doen.Haal gelijk meerdere verpakkingen, het is namelijk echt heel lekkerOok als ontbijt, tussendoortje of als lunch, zeer geschikt!

2 jaar geleden

Heel naar om mee te maken, hier met 33 weken een vruchtwaterpunctie gehad😔