Snap
  • Voeding
  • moederliefde
  • Momlife
  • moedermafia,
  • borstvoedingsmaffia

Moeder Mafia

Ik heb 2 weken borstvoeding gegeven, hierna ben ik overgegaan op flesvoeding. Dit past beter bij mij en ik ben van mening een gelukkige moeder is een gelukkige baby. Borstvoeding geven voelde voor mij niet prettig en ik ervaarde hier dan ook geen plezier van. Ik hoor ook verhalen van moeders voor wie dit juist een fijne ervaring is en dat is ook hartstikke mooi.

Toen ik stopte kreeg ik vragen, waarom komt het niet op gang? Jammer borstvoeding is wel het beste!

Maar waarom vragen we dit aan elkaar als iemand het niet wilt is dat toch ook prima. En niet alleen met borstvoeding het valt me op dat moeders elkaar vaak bevragen om over de andere een oordeel te vellen. Ooh ga je zoveel werken wil je wel zoveel van je kind zijn etc. Ik ben juist voorstander van elkaar supporten. Moeder zijn is soms gewoon zwaar en waarom elkaar dan afvallen of elkaar advies opleggen, ipv elkaar juist opbouwen en tips delen op een fijne manier. Want eerlijk is eerlijk iedereen wil het beste voor zijn of haar kind en een gelukkige moeder is een gelukkig kind en visa versa.

En tips geven aan elkaar kan altijd maar er is een verschil in opleggen en geven. Als je hoort dat iemand het lastig vind om de baby in eigen bed te laten slapen en ze wil dat graag kan je altijd vragen of je met de moeder mee kan denken. Maar ik zie op fb groepen echt berichten voorbij komen met je moet dit doen of waarom eigen bed je kan beter dit dit en dit. Dat vraagt de moeder toch niet ze vraagt of iemand nog een idee heeft en niet een mening, dus houd deze dan ook bij je en geef de ander geen rot gevoel om jezelf beter te laten lijken.

Dus een oproepje aan alle mama’s wees lief voor elkaar, help elkaar en veroordeel elkaar niet zo