Snap

Mijn eerste generatiekloof met Jasmijn

Pizza maken doe je toch niet in de keuken? 🍕

Gezellig samen met een vriendin hier op de bank een beetje aan het kletsen. Noud slaapt heerlijk, Jasmijn is aan het spelen met haar keukentje.

Ze komt even bij ons kijken en mijn vriendin vraagt mee spelend of ze wat lekkers voor haar gaat maken in haar keukentje.. PIESA roept Jasmijn enthousiast en rent naar haar keukentje.

Nu verwacht je een kind wat spelend en nep kokend een pizza in haar nep oven gaat maken. Wat Jasmijn bedoelde met PIESA maken was wel verrassend 😂

Ze rommelde niet in haar keukentje maar in het mandje met speelgoed wat ernaast staat en vist een nep telefoon eruit. Komt naar ons toe lopen met de telefoon en vraagt: Lekker? Piesa?

Eerst snappen we het nog niet en doet mijn vriendin alsof ze de telefoon op eet. Want ja, zelfs een papiertje kan een hele maaltijd voorstellen soms.. maar nee dat was niet wat ze bedoelde en begon te “bellen”.

“ ehh ja, piesa ja, oke, nee, ja. Lekker, hhhmmm.”

JA piesa komt!

Dit is dus de eerste serieuze generatiekloof die ik ervaar met mijn kinderen. Waar ik dacht “ik ben ook nog maar 24” lagen we nu bijna op de grond van het lachen om dit tafereel. Zo bizar dat je “gewoon” even je telefoon pakt om eten te bestellen. En wij zijn “makkelijke” kokers de laatste weken, en bestellen iets vaker ook bij de lokale ondernemer door de crisis.

Maar “PIESA” moet je dus maken via de telefoon mensen. Just saying.

Hoop dat ik haar toch nog mee kan geven dat koken heel normaal is, en dat niet al het eten via de telefoon “gemaakt” wordt. 🥴