Snap
  • Voeding
  • vakantie
  • coeliakie
  • allinclusive
  • glutenvrijeten

Met Coeliakie op vakantie

All inclusive

Wij hebben een heerlijke vakantie gehad in Duitsland. Wij zaten in een all in resort. Als ik dat vertel aan mensen zeggen ze bestaat dat in Duitsland? Haha ja dat bestaat.

Wij hadden deze vakantie al geboekt voordat wij wisten dat ik coeliakie heb. Anders had ik waarschijnlijk niet voor een all inclusive vakantie gekozen.

Ik vond het dan ook best spannend om ernaar toe te gaan. Wij hebben van te voren het resort nog gebeld om dit aan te geven. Zij gaven aan de telefoon het gevoel dat je dit van te voren kon aangeven en dat het dan goed was.

Helaas bij aankomst was dit niet echt een groot succes. Niemand in de keuken wist ervan. Ik wist dus niet zo goed wat ik daar kon eten. Dit gaf mij wel even een kutgevoel, maar ik probeerde mij rustig te houden. Ik wilde niet in paniek schieten of mijn vakantie hierdoor laten verpesten.

Mijn vrouw ging gesprekken aan met de manager en het keukenpersoneel. Uiteindelijk kwam de kok vertellen wat ik wel en wat ik niet kon eten. Helaas voelde ik mij die avond niet helemaal lekker. Ik was erg misselijk en moe en moest vaak naar het toilet. Online las ik van andere mensen met coeliakie dat ze veel water en cola drinken als ze toch gluten binnen hebben gekregen. Bij sommige helpt het om zoute chips te eten. Ik heb deze tips dus zeker even toegepast, want ziek op je vakantie is ook niks! Ik had het idee dat het drinken wel hielp. Niet alle klachten waren 100% weg, maar het was te doen.

De manager en het keukenpersoneel gaven aan dat ze het erbij zouden schrijven elke dag. Helaas gebeurde dit niet. De manager is ook nooit meer naar ons toe gekomen en heeft helemaal niks geregeld. Wij hebben het zelf maar opgelost door met de kok en het keukenpersoneel te praten. Elke keer kwam de kok alles uitleggen. Voor het ontbijt hadden ze steeds meer producten voor mij geregeld. De eerste dag kreeg ik alleen een sneetje glutenvrij brood en een cracker. De dagen erna kreeg ik muesli, croissantjes, afbakbroodjes en een cakje! Dat was wel erg fijn.

Op de laaste dag krijg je een formulier die je kan invullen hoe je het vond. De dame achter de receptie had het gelezen en ging met ons in gesprek. Zij heeft nog de manager gebeld, omdat zij vond dat we dat zeker nog even met hem moesten bespreken. Helaas zei hij dat hij net in bespreking ging. Achja.

Wij hebben verder een heerlijke tijd gehad. Personeel was verder erg vriendelijk. Het was een heerlijk rustige omgeving en we hebben genoeg daar kunnen doen en ook veel buiten het resort. Op mijn instagram kan je daar wat meer van zien. Tijdens de uitjes nam ik ook mijn eigen eten mee, omdat dat toch veiliger voor mij is. In de supermarkten in Duitsland zijn er overigens veel meer glutenvrije producten te koop. Ik hoop dat dat in Nederland ook nog gaat gebeuren. 

Ik heb erg genoten van het samenzijn met mijn gezin. Vooral even het thuis loslaten en geen dokter, ziekenhuis of andere afspraken!

Een autovakantie is ons eigenlijk wel goed bevallen. R. heeft het ook super volgehouden. Op de heenweg waren wij bijna 5 uur onderweg. Wij hebben natuurlijk wel een stop gemaakt tussendoor. R. zat gewoon heerlijk te gamen of een filmpje te kijken.

De volgende keer als we een vakantie boeken zouden we toch goed moeten opletten waar we naar toe gaan en of er goed rekening gehouden kan worden met mijn allergie. Dat zou alles een stuk relaxter maken, dan je steeds druk moeten maken of je wel de juiste dingen eet.