Snap
  • Voeding
  • borstvoeding
  • hapjes
  • koemelkallergie
  • slaapgebrek
  • halfjaaroud

Lexus’ borstvoedingsavontuur

Dankbaar!

Dankbaar voor het feit dat ik Lexus al 6 maanden mag voeden met mijn eigen melk. Bijzonder om dit mijlpaal te halen. En zeker lieve mama’s er is bij mij geen beter of slechter, borst of fles, dat je baby groeit is het allerbest!! 😘

Maar dat het me nu nog steeds lukt maakt me trots op mezelf.

Bij Oliver wilde ik enorm graag een jaar borstvoeding proberen, maar naar 3 maanden moest ik ermee stoppen vanwege zijn koemelkallergie. Toen bleek dat Harvey ook koemelkallergie heeft, had ik zo geen zin meer in borstvoeding geven dat ik resoluut ben gestopt toen hij 6 weken was. Maar nu had ik weer nieuwe moed en vertrouwen.

Toen ik zwanger was van Lexus had ik er met de verloskundige over om al op dieet te gaan als ik ongeveer 37 weken zou zijn. Want de kans dat ook Lexus koemelkallergie zou hebben was natuurlijk groot.

Dieet? Jip, verschrikkelijk vond ik het in het begin. Geen warme chocolademelk en aan iedereen zeggen dat je een dieet volgt🙄.

Maar nu? Nu is het makkelijk, ik weet niet beter en echte pure chocola is een lifesaver! (Ben ook naar een diëtiste gegaan voor begeleiding hierin).

Maar heeft ze dan een koemelkallergie?? Door Corona hebben we met haar geen test gedaan. Maar als ik te snel te veel melkproducten neem, reageert ze erop zoals de jongens deden. Maar net als bv ei of pindakaas blijven we ook dit in kleine beetjes proberen.

Maar tis ook m’n derde, dus genoeg ervaring... 6 maanden verder met borstvoeding en heb veel nieuwe dingen mogen ervaren en leren. Zo kan ze dus echt hard bijten 😨 , zijn mijn borsten ‘zindelijk’ geworden (borstvoedende mama’s zullen me begrijpen 😄) en voelt het voeden echt heel relax aan, ik voed de borst die op dat moment voor mij fijn aanvoelt om aan te bieden.

En met werken, hoe doe ik dat? Kolven... ben ik aan begonnen en was absoluut geen succes. Ik kreeg niks tot weinig gekolfd en dus als ik er niet ben krijg ze geitenmelk uit een flesje. Dit is nog niet vaak voor gekomen. We zijn dan ook vroeg begonnen met hapjes aanbieden (een week voordat ze 4 mnd werd). Het lijkt erop dat Lexus zich heeft aangepast aan de tijden dat ik weg ben en als ze toch honger krijgt, kan ze lekker een boterham of banaan eten.

Nu ik het zo schrijf klinkt het allemaal zo makkelijk. Maar het was echt met vallen en opstaan, 2 dagen geleden riep ik weer eens dat ik echt ga stoppen hoor 🙄.

En zo’n 2 weken geleden was ik extreem moe en besloot ik om radicaal haar ritme om te gooien (of eerder niet meer zo op verzoek te voeden). Zo was ik namelijk van 20:00-23:00 bezig met voeden om haar vervolgens weer halfslapend aan te leggen rond 00:30. Om dan koud in een onmogelijke positie wakker te worden rond een uur of 4 met een baby nog steeds vast aan mn tiet. Het was slopend!

Dus nu ligt ze sinds 2 weken op haar eigen kamer. Krijgt ze haar laatste voeding rond half 9 en laat ik haar niet langer dan een halfuur aan mijn borst drinken. Daarna komt ze nog 1x in de nacht en ook die voeding laat ik niet langer dan een halfuur duren. Als ze dan nog wat huilt krijgt ze haar speen en zo slaapt ze rustig door tot de volgende ochtend.

Voor nu gaat het echt lekker en is er geen druk over hoelang ik het nog volhou maar eerder nieuwsgierigheid naar hoe het zich verder gaat verlopen. To be continued 😉. 

Snap
Snap
Snap