Snap
  • Voeding
  • fles
  • flesvoeding
  • Opvolgmelk
  • Nutrilon

Lekker flesje melk van Nutrilon

Voor Nutrilon heb ik de opvolgmelk 2 mogen testen en delen met vrienden en familie. Hier beschrijf ik mijn ervaringen met dit merk melkpoeder voor onze dochter van 10 maanden.

Vanaf dat ik zwanger was wilde ik al graag borstvoeding geven. Mijn droom was om lang borstvoeding te geven. In ieder geval tot ze 9 maanden was volledig en daarna zolang als ons dametje zelf nog borstvoeding wilde hebben. Zo blij was ik dan ook dat direct de borstvoeding soepeltjes verliep en ik direct voldoende melk had en Eefje goed groeide en een vrolijk meisje was. Helaas na 2 maanden kwam de spruw om de hoek kijken en zijn wij 2 maanden bezig geweest om er vanaf te komen. Vanwege het slechte drinken ging mijn productie steeds verder achteruit en bleef Eefje ontevreden en hongerig. Dat heeft ons doen besluiten na 4 maanden af te gaan bouwen en over naar de kunstvoeding. 

Maarja, dan wat. Met het doel voor ogen om lang te voeden had ik mij 0 verdiept in de wereld van kunstvoeding. Dus de winkel ingelopen en het eerste beste pak kunstvoeding gepakt wat ik tegen kwam. Ons meisje dronk met smaak haar flesjes leeg. Dus verder eigenlijk ook niet meer verdiept in wat verschillende merken kunstvoeding kunnen bieden. Na een tijdje begon ze toch moeilijker haar flessen te drinken en af en toe weigerde ze haar flessen helemaal. Dat kan natuurlijk andere oorzaken hebben maar met de gedachte dat ik mij nooit daadwerkelijk verdiept heb ik de verschillende merken ben ik daar toch een dagje voor gaan zitten en onderzoek naar gaan doen. 

Uiteindelijk kwam ik dan uit bij Nutrilon. Het is natuurlijk een merk wat je veel voorbij ziet komen qua reclame maar heeft het dan ook echt wat extra's ten opzichte van andere merken? Als ik keek naar de overige voeding van onze dochter, die inmiddels al groente, fruit en brood at als een bootwerker zag ik toch wel de meerwaarde om eens een pot Nutrilon te proberen. Ik merkte direct verschil. Ze dronk haar flessen weer goed en leeg. 

Toevallig kwam ik bij Sampleo.com tegen dat ze testers zochten voor Nutrilon opvolgmelk voor kinderen tussen de 6 en 10 maanden. Dat kwam toch mooi uit. Mij gelijk aangemeld en het geluk dat wij mochten gaan testen. Na een paar weken kwam er een groot pakket binnen. Voor ons een pot en 4 om te delen met familie en vrienden, om ook hen kennis te laten maken met Nutrilon. Gelukkig heb ik in mijn omgeving familie en vrienden met kindjes in dezelfde leeftijd als Eefje. Dus met zijn allen aan de test. 

Snap

Nu onze ervaring. Want zoals je al gelezen hebt was Eefje wel blij met haar melk en wordt het met smaak gedronken. Dat is natuurlijk het belangrijkste, dat zij het lekker vindt en goed drinkt. 

Het flesje maken wij altijd met 2/3 water op kamer temperatuur en 1/3 gekookt water. Vervolgens het aantal voorgeschreven schepjes poeder erbij. Op het pak staat dan ong 10 seconden goed te schudden. Omdat je daarmee wel luchtbelletjes creëert, roeren wij altijd met een lepel. Wat daarmee te merken is, is dat het poeder dan minder goed oplost. Het lijkt na even goed roeren goed opgelost maar als ze haar fles zo goed als leeg heeft, zie je toch dat het een beetje poederachtige substantie gebleven is. De keer erna iets langer geroerd in de hoop dat dit verbeterde, maar het blijft toch een beetje poederachtig. Dit heeft verder geen effect op de melk die ze drinkt maar ik had graag gezien dat het ook met roeren goed op zou lossen. Dat vind ik wel echt een minder punt. Dit had ik met de vorige kunstvoeding namelijk niet. Ook met roeren loste dit goed op. 

Ze lijkt na het drinken vaak even teleurgesteld dat haar lekkere melk alweer op is. Ze heeft dan zeker geen honger meer, maar meer dat ze dan echt kijkt van: O nee, het is al op. Mama, papa, wat nu?

Ook heeft het een goede uitwerking op haar darmflora. Ons meisje heeft altijd wel elke dag ontlasting gehad, maar had soms best wel moeite met poepen sinds we kunstvoeding geven. Dan zag ik haar liggen en moeite doen om haar ontlasting eruit te krijgen. Sinds wij nu een paar maanden Nutrilon geven, is dit zoveel verbetert. Nooit gedacht dat alleen het wijzigen van merk dit teweeg zou brengen maar dit is toch wel een mooie bijkomstigheid.  

Al met al zijn wij dus erg tevreden met de Nutrilon opvolgmelk en gaan wij er zeker nog mee door zolang ze kunstvoeding krijgt. Kind blij, wij blij.  

Mocht je twijfelen, wij vinden het echt een aanrader!

Snap