Snap
  • Voeding
  • koemelkallergie

Koemelkallergie en nu ?!

Na Saar haar geboorte ging de borstvoeding erg goed. Ze sliep mega veel en huilde bijna nooit. Na ruim 3 maanden was mijn melk productie erg gezakt en had ik niet genoeg meer, en met een dreumes (toen 16 maanden) had ik de energie en de tijd niet om het op te krikken. 

Dus ik ging langzaam over naar kunst voeding. Ze was veel onrustig en huilde opeens veel. Ik dacht nog dit zal de overgang wel zijn. Maar na 2 weken krijsde ze het nog steeds uit en weigerde ze te fles. Vaak kreeg ik er met moeite 300 a 400ml .  Het was vrijdag avond toen ik naar de huisarts post ging want dit ging niet meer ze had niets gedronken vanaf 11:00 en het was toen 19:00. Ze was ontroostbaar zo zielig mijn moederhart huilde...

Alles was goed zei de dokter. Dit zijn normale krampjes en ze lachte nog. (Baby's weten niet wat ze met hun pijn aan moeten) nou prima die avond had ik er weer met moeite 120ml in gekregen. Oververmoeid ging ze slapen. 

Maandag had ik met een vriendinnetje afgesproken die heeft een opleiding gedaan voor massages bij baby's bijvoorbeeld als ze kramp hebben.  Maar ze wiebbelde al met haar beentjes en ze gaf een golf over dit deed ze al vanaf het begin maar ik dacht dat dit hoorde. Ze zei gelijk Naomi bel de huisarts en geef dit aan want dit hoort echt niet. 

Bij de center pregnacy groep had ik iemand leren kennen waarvan haar zoontje koemelk allergie heeft. Zij had nog een pot pepti over die ik mocht ophalen om het alvast uit te proberen. Na een paar flesjes merkte ik al verschil ze huilde opeens minder en ze zat al duidelijk beter in haar velletje. 

Dinsdag naar de huisarts geweest en ik moest het 1 weekje aan kijken met de pepti voeding. Zou het nog steeds goed werken dan kreeg ik een doorverwijzing. 

Gelukkig kon ik snel terecht bij de kinderarts en werd er een provocatie test ingepland en hoorde ik dat Saar ook reflux heeft en moest ik de voeding gaan indikken. En ik kreeg voor 4 weken pepti voeding thuis gestuurd ( 1 pot voor 1 week is 40 euro dus daar was ik ook blij mee ) 

Ik hoor vaak dat het erg lastig is om met verdenking van koemelk allergie naar de kinderarts te gaan. Maar ik heb er nooit een probleem mee gehad zolang je maar erf duidelijk ben

De provocatie test ging zoals ik had verwacht en ik merkte duidelijk verschil welke dag ze melk had gekregen en welke niet. En de kinderarts bevestigde dat ook. 

Voor nu krijg ik tot ze 1 jaar is de voeding vergoedt daarna zal Saar weer een test krijgen. Ook moet ik elke maand  iets proberen te geven met melk. Want ze kunnen er het 2e half jaar al overheen groeien. 

Het ging erg goed totdat ik begon met hapjes geven.... 

Daarover in me volgende blog meer