Snap
  • Voeding
  • gezond
  • recepten
  • kokenmetkinderen
  • kinderrecept
  • bakkenmetkinderen

Kids recept: bananen poffertjes (suikervrij)

Plakjes banaan die je door het beslag haalt en bakt. Smullen maar!

Ik was de standaard bananen pannenkoekjes of poffertjes een beetje zat en besloot iets heel anders te maken. Een recept dat al jaren op mijn blog staat, maar de foto’s waren wel toe aan vernieuwing. Hier dus een oud receptje in een nieuw jasje gestoken.

Je maakt de poffertjes door plakjes banaan door het beslag te halen en deze vervolgens te bakken. Net kleine gebakken banaantjes! Lekker voor het hele gezin. Evy is er gek van, maar ik zelf ook!

Benodigdheden (voor 2 porties)

- 2 bananen

- 100 gram volkorenmeel of boekweitmeel

- 200 ml (plantaardige) melk naar keuze

- 1 ei

Bereidingswijze

Doe de meel in een schaaltje, samen met het ei en de melk. Meng tot een glad beslag. Verwarm een koekenpan met wat olie. Snijd de banaan in plakjes en haal de plakjes banaan door het beslag. Bak ze aan beide kanten goudbruin in de koekenpan. Zo simpel is het!

Maak de poffertjes af met wat vers fruit en eventueel wat yoghurt, eetsmakelijk!

Probeer ook eens deze vegan poffertjes (6mnd +)