Snap
  • Voeding
  • kerst
  • mamaplaatscollab
  • droetkerbakken
  • Dekleinethuisbakkers
  • kerstmetdroetker

Kerstmis bakken met Loa

Zoals ik in mijn vorige blog met Dr. Oetker ook al aangaf, Loa vindt het fantastisch om mee te helpen in de keuken met koken en bakken. Wij vinden altijd wel een reden om wat lekkers te bakken ;) 

Loa luncht op woensdag- en vrijdagmiddag thuis, want dan heeft ze maar een halve dag school. Meestal maken we dan wat lekkers klaar, in ieder geval wat anders dan gewoon boterhammen. Dat kan een tosti zijn, gebakken eitje of lekker pannenkoeken. 

Gezien we nu helemaal in de kerstsferen zitten, maakten we dit keer Kerstman Pancakes met een recept van Dr. Oetker. Het beslag is heel makkelijk te maken en was dus zo klaar. Pssst, wij deden de chocolate chips in het beslag voor extra lekkere pancakes ;). Het bakken van de pancakes deed ik zelf, dat vind ik nog iets te gevaarlijk met die hete pannen en vuur voor Loa. En het bleek nog een hele uitdaging om enigszins ronde pancakes te bakken, maar het is gelukt. Ik was even bang dat het lang zou duren voordat ze gaar zouden zijn, omdat pancakes een stuk dikker zijn dan pannenkoeken. Maar dit is gewoon nog makkelijker dan pannenkoeken bakken. Ze zijn lekker stevig, makkelijk om te draaien en binnen no-time gaar (ook van binnen). Voor ik het wist had ik een stapeltje gebakken.

Ondertussen had Loa de bananen in plakjes gesneden en de tafel gedekt met alle spulletjes. Aan tafel hebben we samen een kerstman gemaakt van de Pancakes en natuurlijk onze creatie opgegeten. Mmmm.. Het was echt heerlijk! Wij hebben ze dit keer als lunch gegeten, maar dit is natuurlijk ook erg leuk om met Kerstmis te maken voor de kids, meteen een leuke bezigheid aan tafel terwijl jullie lekker dineren ;)

Hier het recept van de Kerstman Pancakes

Veel plezier en smakelijk eten!!!

Snap
Snap
Snap
Snap
2 jaar geleden

Lekker