Snap
  • Voeding
  • voeding
  • fles
  • babyvoeding
  • flesvoeding
  • #borstoffles

Ik geef flesvoeding!🍼

En dat is ook oké

Verloskundige: "Heb je al nagedacht over borst- of flesvoeding?"

Ik: "Ja, maar ik ben er nog niet uit, ik twijfel nog."

Nee ik twijfel eigenlijk helemaal niet, maar ik ben bang voor de vooroordelen als ik kies voor dat wat ik graag wil: flesvoeding. Herkenbaar? 

De eeuwige kleine lettertjes 'borstvoeding is de beste voeding voor je baby'. En dat geloof ik hoor! Maar het geeft ook een bepaalde druk en dat is minder leuk, want doe ik het dan niet goed als ik voor flesvoeding kies? Ben ik dan meteen al een slechte moeder als ik het niet eens probeer? En zo vliegen de eerste onzekerheden van het moederschap je direct om de oren. 

Voor mij resulteerde dit in veel gesprekken met mijn vriend over wat ik nou moest doen. Hij was duidelijk: je moet kiezen waar jij je het beste bij voelt, er is geen goed of fout. Oké, maar is dat waar ik mij het beste bij voel ook dat waar onze baby zich het beste bij voelt? Moet ik dit nu voor ons kleintje gaan bepalen? Weer die eeuwige twijfel... 

Ik sprak ook veel met andere moeders. Moeders die wel voor borstvoeding hadden gekozen of juist niet. Uiteindelijk koos ik voor mezelf en ik kan jullie uitleggen waarom ik dat heb gedaan. Ik wil graag een zo relaxt mogelijke moeder zijn en ik voelde dat ik dat ging zijn als ik voor flesvoeding zou kiezen. Want hoe lekker is het dat je precies ziet wat je kleintje binnen krijgt, dat je de nachtvoedingen kan afwisselen waardoor je beide goed bij kan slapen en dat familie en vrienden ook kunnen genieten van het geven van een flesje. En ja, ook wij hebben een voedingsstoel en ook wij hebben heerlijke momenten met onze kleine meid als we haar de fles geven. Daarnaast vond ik het een prachtig moment dat mijn vriend de eerste fles aan onze dochter kon geven. 9 maanden heb ik haar mogen verzorgen in mijn buik en nu kon hij iets doen. 

Don't get me wrong, ik heb diep respect voor vrouwen die wel borstvoeding geven en die het wel proberen. Ik heb vooral de horrorverhalen gehoord, maar ook ik vind een succesverhaal fantastisch en dat gun ik iedereen. 

Mijn vriend had gelijk: er is geen goed of fout. Kies voor datgeen waardoor jij een zo'n relaxt mogelijke moeder kan zijn. Want een relaxte omgeving, dát is het beste voor jouw baby.

Mocht je vragen hebben of de behoefte hebben om verder te kletsen over dit onderwerp, laat het me dan vooral weten in de reacties of stuur me een DM op mijn Instagram!

Liefs, Elsa🌿