Snap
  • Voeding
  • #peuter
  • #sponsoring
  • #duurzaam
  • Playinchoc
  • coronacampagne

Hoe hou je ze zoet?

Met iets leuks en iets lekkers

Pasen 2020 is voor veel mensen een heel ander soort Pasen geweest dan normaal. We zaten (en zitten ten tijde van dit schrijven) namelijk middenin de Corona-crisis. Dat betekent: al weken thuis met z’n allen. 

En hoe hou je dat voor iedereen gezellig? Want eerlijk is eerlijk, we zijn hier hartstikke gek op elkaar, maar het is ook wel lekker om zo je eigen dingen te hebben. En ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik wil soms vooral een break van het ‘nee’ zeggen en het corrigeren. Ik hou daar gewoon niet zo van, maar het is wel nodig met een ondernemende tweejarige... 

Snap

Maar goed, Pasen dus. Ik wilde er toch graag iets gezelligs van maken, lekker met z’n drietjes aan tafel. En dat is vaak de eerste uitdaging, want hoe hou je je peuter gezellig aan tafel? Zeker als de maaltijd wat langer duurt. Bij Connor is het geduld meestal wel op als zijn boterham binnen is en dan wil hij weer lekker spelen. Het geheim: spelen aan tafel, maar dan wel op mama’s manier! 

Ik had de tafel mooi gedekt en voor Connor stond er een klein cadeautje op zijn bord. Onder zijn bord lag een mooie paaskleurplaat. Ik had een super handige rol, waar je een stuk vanaf haalt zo breed als je wilt en dat je zo op de tafel plakt. Ideaal en gewoon van de Appie ;) 

Snap
Snap

Het cadeautje op Connors bord was de PLAYin CHOC, heerlijke en verantwoorde chocolade met in het doosje een 3D puzzel en een leuk verhaaltje hierbij. 

Het was Pasen dus wij hadden het konijn natuurlijk! En niet zomaar een konijn, nee een Lionhead Rabbit. Samen met Connor hebben we de puzzel in elkaar gezet en terwijl wij op ons gemakje de paastafel leeg snoepten zat Connor lekker te spelen met zijn Leeuw-Nijn. Ook de chocola viel goed bij hem in de smaak, ik weet niet hoe het met jullie peuters zit maar die van mij is er dol op hahaha! 

Connor maak je héél blij met chocola!

Ik vond twee van die blokjes best veel in één keer, maar gelukkig is er ook een tweede Paasdag paasontbijt ;) 

Snap
Snap

Het leuke aan PLAYin CHOC is dat het niet alleen bedacht is om leuk te zijn er lekker te smaken. Ieder onderdeel is 100% herbruikbaar of biologisch afbreekbaar. Er is veel aandacht besteed aan het maken van een product dat duurzaam is maar tegelijkertijd een leuke traktatie voor kinderen. Connor genoot ervan om het doosje uit te pakken en het konijntje in elkaar te puzzelen. En voor ons is het een fijn idee om hem iets te geven dat niet zo ‘wegwerpmaatschappij’ is. Want ik merk dat ik daar wel steeds meer mee bezig ben, met klimaatverandering en de toekomst van de aarde... 

Ik hoop natuurlijk dat Connor nog heel wat jaren van deze mooie aarde mag genieten, en ik besef me dat wij nu stappen moeten ondernemen om ervoor te zorgen dat hij hier aangenaam oud kan worden. Om nog niet te spreken over zijn toekomstige kinderen. De makers van PLAYin CHOC denken hier ook over na en dagen ons uit om hierin mee te gaan. Mooie boodschap om te trakteren toch :)

Snap
Snap

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij hoff.van.saar?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.