Snap
  • Voeding
  • #eten
  • #etenvoorkleintjes

het leed dat eten heet

Dit is zo een lekkere eter! Van een appel neemt ze hapjes en spuugt ze de stukjes weer uit. Dat gaat door tot de appel leeg is ๐Ÿ‘€. En ik huppel er met een bakje achteraan om de stukjes op te vangen ๐Ÿง. Een braam likt ze af ๐Ÿ™ˆ๐Ÿคฃ. Over avond eten zal ik het maar niet hebben zucht. Als het pasta of pizza is dan is het oke maar de rest smijt ze liever in ons gezicht haha. Ik hou mezelf maar voor dat het en fase is en probeer het niet te pushen. Ik heb het idee dat juist pushen alles verergerd. Zolang ze maar wel likjes neemt zal het vast wel goedkomen. Hebben jullie kids ook van die rare eet gewoontes of fases? Zo ja, hoelang duurde dat?ย 

4 jaar geleden

probeer voor jezelf niet de strijd aan te gaan..hier zitten we op het moment midden in de hevige peuter pubertijd en een pasgeboren baby. ze is super lief maar wil alles "seluf" doen en ontwikkeld rare gewoontes met eten.. samen met mijn vriend een tactiek bespreking gehouden en geuit wat we belangrijk vinden..dat zijn toen de regels geworden waar onze meid zich aan moet houd. - we roepen haar met avond eten. ze MOET aan tafel zitten anders gaat ze de hoek in. eet ze niet, jammer dan eet ze wel geven we complimentjes. toetje krijgt ze gewoon. eet ze niet dat word er na het avond eten geen peppa pig gekeken. geen strijd, en dit voelt al heerlijk, omdat er geen strijd is eet mw. ineens ook veel beter en is het gezellig aan tafel en zingen we liedjes. ze moet bij ons de 3 maaltijden aan tafel aten, de rest zet ik fruit en drinken op haar tafeltje, ik geef hier geen aandacht aan maar laat haar wel zelf het fruit kiezen, bakje halen om het in te doen en zelf de beker te kiezen . zo heeft ze het gevoel dat zei de baas hierover is. ook dit werkt heel goed. Met avond eten helpt ze trouwens ook altijd. dit uit zich door dat ik haar bij mij op het aanrecht til, ik snij groente en zij eet het ondertussen op. (extra groente snijden dus want ze eet zo een hele paprika op haha) dan heeft ze der portie groente al binnen. en wederom het gevoel dat ze nuttig is. in de middag geef ik haar trouwens ook groente ipv fruit, zelfde als fruit, alles zelf pakken en kiezen zo eet ze wel groentes. Ik moet eerlijk zeggen, je moet geen haast hebben maar ze waardeert dit echt en het helpt dus. is en dat met een bakje erachteraan..dat heb ik nooit hoeven doen gelukkig maar ik vind regelmatig een half opgegeten appel tussen het speelgoed ๐Ÿ™‰๐Ÿ™ˆ dan maar rotzooi... hopelijk heb je hier wat aan! succes

4 jaar geleden

Haha ja dat gaat hier precies zo. Vandaag heb ik haar pasta met haar handjes laten eten. Dat vond ze helemaal geweldig en zo smeerde ze toch nog dikke klodders in haar mond haha. En daarna ging er nog een appel en bami van ons in. Dus voor nu ging het wel weer haha. Ze had al een paar dagen amper gegeten dus we waren wel blij dat er nu wat in het buikje zat. Anders wordt ze in de nacht weer zo vaak wakker ook. Nu ligt ze lekker verzadigd te snurken haha.

4 jaar geleden

Probeer jezelf er niet te druk over te maken. Onze dochter was ook te eigenwijs om te eten en ze heeft nog vaak dagen dat ze gewoon niks eet. Ga het idd vooral niet pushen, als je het negeert gaan ze vaak vanzelf nog wel eten. Pushen werkt alleen maar averechts...wij doen Tess nog steeds een papflesje voordat ze naar bed gaat, die drinkt ze altijd nog graag op en zo heeft ze toch nog wat in haar maag, vind ik wel fijn! En vwb fruit gaat er ook weinig in, heeft ze nog nooit graag gegeten. Ze vindt de fruithapjes van onze jongste wel interessant dus dan eet ze daar maar wat van mee... ๐Ÿ˜‚ ik hoop ook nog steeds dat het vanzelf weer over gaat..

4 jaar geleden

My dutch life Haha ja precies dat. Ik geef ook een bakje maar dan spuugt ze het evengoed door de hele kamer alsof het van die zonnepit schilletjes zijn en ik ren erachter aan ๐Ÿ˜… .