Het is Pizza Party Day!
En dat moet gevierd worden.
Op de derde vrijdag van mei vieren elk jaar miljoenen pizza-lovers het bestaan van dit Italiaanse gerecht. Guess what? Dat is vandaag! Ter ere van deze dag hebben wij een recept, speciaal voor jou.
Pizza is voor velen een favoriet. Op Pizza Party Day staat de pizza op jouw feestje centraal. Probeer bijvoorbeeld eens deze pizza 'gezond'!
Wat heb je nodig?
250 gram volkorenmeel; iets extra voor werkblad200 milliliter water1 pakje gedroogde gistbloem om te bestuiven6 tomaten2 teentjes knoflook4 eetlepels olijfolie1 eetlepel verse of 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden2 eetlepels pijnboompitten200 gram cherry-/kerstomaten, gehalveerd200 gram parmaham1 bol mozzarella, in plakkenHandje basilicumblaadjesBakplaat, ingevet
Wat moet je doen?
Kneed van het meel, een snufje zout, water en de gist een soepel deeg. Voeg bij te nat deeg een beetje meel extra toe en bij te droog deeg een extra scheutje water. Laat het deeg afgedekt op een warme plek 30 minuten rijzen. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit en leg op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 180°C. Pureer de tomaten met de knoflook. Meng 2 eetlepels olijfolie en de kruiden erdoor. Bestrijk de deegbodem met deze tomatensaus. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan lichtbruin. Verdeel deze met de kerstomaten, Parmaham en mozzarella over de pizza. Bak circa 15 minuten in het midden van de oven. Besprenkel de pizza voor het serveren met de rest van de olijfolie en strooi de basilicumblaadjes erover.
Variatie
In plaats van Parmaham is Coburger of Serranoham ook lekker. Vervang mozzarella eens door gorgonzola.
Voor meer lekkere pizza recepten, klik hier.