Het is de dag van de kaasfondue!
Gezellig met het hele gezin aan tafel, rond de fonduepan.
Gezellig, kaasfondue! Met het hele gezin aan tafel, rond de fonduepan. Wist je dat je heel veel verschillende soorten kaas kunt gebruiken voor een heerlijke kaasfondue?
Alle soorten zijn geschikt, als ze maar geraspt of in hele kleine stukjes aan de kaasfondue worden toegevoegd. Iedere kaas kent zijn eigen smeltgedrag en unieke smaak. Om het geheel een lekkere smaaktwist te geven, kun je naast kaas ook mosterd en/of drank (witte wijn, jenever of port) toevoegen. Wij delen alvast een lekker recept!
Ingrediënten:
1 teentje knoflook, gehalveerd400 ml droge witte wijn 800 g belegen boerenkaas, gerasptversgemalen pepergeraspte of gemalen nootmuskaat1 theel. mosterd1 eetl. maïzena1 eetl. kirschbruinbrood, grof volkoren- of notenbroodfonduepan en rechaud
Bereiding:
Wrijf de fonduepan of andere pan met dikke bodem in met de snijkant van de knoflook. Verwarm de wijn tegen de kook aan. Voeg tijdens het roeren beetje bij beetje de kaas bij de warme wijn zodat de kaas goed smelt. Voeg peper, nootmuskaat en mosterd toe. Meng de maïzena met de kirsch en bind de gesmolten kaasmassa er al roerend mee. Zet de gevulde fonduepan op het rechaud en serveer er de - in plakken gesneden - broodsoorten bij.
Je kunt de wijn eventueel vervangen door melk, bouillon of appelsap.
Tip: kaasfonduedippers
Probeer eens deze lekkere dippers voor bij de kaasfondue!
PaprikaBroccoliChampignons (gesauteerd in een beetje roomboter)WortelKomkommerCourgette
Eet smakelijk :)