havermout wortel wafel
receptje
Havermoutwortelwafel
Dit ontbijtje/lunch maak ik regelmatig voor mezelf omdat ik sinds ik zwanger ben geen kwark meer kan zien! Ik at al jaren kwark als ontbijt maar nu maakt het me ontzettend misselijk terwijl ik dat voor de rest helemaal niet ben geweest tot nu toe (11+3 weken) niet? nee echt niet! heel moe dat ben ik wel maar dat is dan ook alles. Gelukkig kan ik dat prima met mijn werk combineren met mijn werk in de thuiszorg ik ben rond 12.00 uur thuis dan lunchen en even een uur max. anderhalf uur op de bank, of als mijn man ziet dat ik heel moe ben dan word ik naar bed gestuurd (de schat! hij bedoelt het zo goed!) En dan ben ik opgeladen voor de rest van de dag. Sporten gaat nog even niet maar hopelijk kan ik dat na 12 weken weer oppakken want dat mis ik best wel. sportten jullie tijdens jullie eerste trimester en verdere zwangerschap? Zo ja wat deed je dan?
hieronder vind je het receptje van de heerlijke wortelwafel:
ingrediënten:
100 g havermout
100 g wortel
50 ml amandelmelk
50 g banaan
100 g eieren
1 el kaneel
1 el bakpoeder
(kokos) olie
Extra nodig: Blender/mixer, als je een mixer gebruikt dan ook nog een beslagkom, wafelijzer
Instructies: Doe de banaan en wortel in een blender en mix tot je een egaal geheel hebt. Voeg vervolgens de eieren, amandelmelk, kaneel, bakpoeder en havermout toe en mix tot glad geheel. Vet het wafelijzer in wat (kokos) olie. Schep het mengsel in het wafelijzer en bak de wafels bruin. beleg de wafels met wat fruit en evt. (Griekse) yoghurt!
Smakelijk,
laat me weten wat je er van vind, ik ben benieuwd
Liefs Maaike