Snap
  • Voeding
  • voeding
  • recepten
  • koolhydraatarm
  • gezondevoeding
  • gezonderecepten

Gezonde Koolhydraatarme recepten

Lisa kookt koolhydraatarm

Op mijn instagram en Facebook pagina deel ik wekelijks heerlijke recepten met mijn volgers. Niet alleen zijn ze erg lekker, maar ze zijn ook nog eens gezond, dat is natuurlijk de beste combinatie. In deze blog deel ik een aantal recepten die erg goede feedback kregen of waarvan ik super leuke foto's toegestuurd kreeg van enthousiaste mensen.

Oosterse wok met koolhydraatarme noodles

Snap

Een lekker wokje met heerlijk rundvlees, zero noodles van de webshop afvallenmetbregje , een heerlijk malse entrecôte van devleesboerderij.nl en verschillende groenten!

Ben je op zoek naar gezonde koolhydraatarme noodles, dan zijn deze ideaal! 9 kcal per 100 gram waarvan 4 gram vezels. Ook zijn de noodles glutenvrij en lactose vrij! Het enige wat je hoeft te doen zijn de noodles afspoelen en 2min aanbakken met wat olie, knoflook en sojasaus voor een lekkere smaak!

Voor deze wok heb ik de volgende ingrediënten gebruikt voor 1 persoon:

🔸️1/2 paksoi

🔸️1/2 rode paprika

🔸️200 gram champignons 

🔸️100 gram bimi

🔸️200 gram entrecôte 

🔸️1 bosui

🔸️3 teentjes knoflook

🔸️2 cm verse gember

🔸️2 el sojasaus

🔸️1 el ketjap

🔸️Optioneel: rode peper

Bereiding:

1. Snijd de paksoi, champignons en paprika in reepjes en de bimi's doormidden.

2. Dep het vlees droog en smeer in met zout en peper. Laat een grillpan goed heet worden!

3. Verwarm wat olie in een andere pan, pers de knoflook hierin uit en roerbak de groenten. Voeg als laatste de sojasaus, ketjap, verse gember en eventueel wat rode peper toe voor extra pit.

4. Als de grillpan heet is grill je de entrecôte hierin aan beide kanten 3 minuten. Wil je het vlees minder rood, dan wat langer.

5. Spoel de noodles af en bak kort aan met wat knoflookolie en sojasaus.

6. Serveer alles bij elkaar en geniet van je maaltijd! Eet smakelijk😘

Ben je op zoek naar meer van deze gezonde recepten? Kijk dan op mijn website www.kokenmetlisa.nl of koop mijn kookboek met 190 gezonde koolhydraatarme recepten!📕 Met de code MAMA10 krijg je deze week korting én gratis verzending!

Griekse maaltijd met souvlaki, bloemkoolrijst, tzatziki en salade

Snap

Deze koolhydraatarme Griekse maaltijd met kip souvlaki, rode bloemkoolrijst, salade en tzatziki is leuk om te maken en erg lekker om de spiesjes op de BBQ te grillen. Hieronder vind je het recept!

Ingrediënten 2 personen

Ingrediënten kip souvlaki:

🔸️2 kleine kipfilets

🔸️1/2 groene paprika

🔸️1/2 rode paprika

🔸️1/2 rode ui

🔸️1 tl oregano

🔸️1 tl souvlaki kruiden

🔸️Peper en zout

Ingrediënten bloemkoolrijst:

🔸️400 gram bloemkoolrijst

🔸️1 sjalot

🔸️2 teentjes knoflook

🔸️3 tl tomatenpuree

🔸️Peper en zout

Ingrediënten salade:

🔸️50 gram sla

🔸️1/2 rode ui

🔸️1/2 groene paprika

🔸️200 gr komkommer

🔸️8 zongedroogde tomaatjes

🔸️8 olijven

🔸️75 gram feta

🔸️1 tl oregano

🔸️1 el olijfolie

🔸️1 el rode wijn azijn

Ingrediënten tzatziki

🔸️100 ml Griekse yoghurt

🔸️100 gr komkommer (knijp het vocht er uit)

🔸️1 teentje knoflook

🔸️Verse peterselie

🔸️Peper en zout

Bereiding:

1. Snijd de kip in blokjes en marineer met de kruiden. Snijd de rode ui en paprika in vierkantjes en rijg ze een voor een op een satéprikker.

2.Maak nu de tomaten bloemkoolrijst. Snijd de sjalot fijn, pers de knoflook en verwarm een pan met een beetje olijfolie. Bak de knoflook en sjalot glazig, voeg de bloemkoolrijst toe en bak kort aan. Voeg de tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar.

3. Maak nu de tzatziki. Rasp de komkommer en knijp het vocht er uit. Meng dit met de yoghurt. Pers de knoflook en roer dit er ook doorheen. Voeg wat peterselie, peper en zout toe en roer alles goed door elkaar.

4. Als laatse maak je de salade. Pak een kom, snijd de sla en de rest van de groenten wat kleiner en breng op smaak met de azijn, olie en oregano. Leg de tomaatjes, olijven en feta bovenop en eet smakelijk!

Courgetti met groene pesto en pittige garnalen

Snap

° COURGETTI °

Dit gerecht staat zo op tafel en is erg smaakvol. De combinatie van courgette met groene pesto, pittige garnalen en knoflook champignons vind ikzelf erg lekker. Natuurlijk ook fijn als het snel op tafel staat. Hieronder het recept:

Ingrediënten 1 persoon:

🔸️1 courgette

🔸️50 gram verse groene pesto

🔸️1 teentje knoflook

🔸️Limoensap

🔸️Peper en zout

🔸️Olie om te bakken

Garnalen:

🔸️7 grote tijgergarnalen

🔸️1 tl sambal

🔸️1 el sweet chillisaus

🔸️1 teentje knoflook, geperst

🔸️Limoensap

🔸️Peper en zout

Knoflookchampignons

🔸️100 gram champignons

🔸️1 teentje knoflook, geperst

🔸️1 tl peterselie

🔸️Peper en zout

Bereiding:

1. Marineer eerst de garnalen in een kom met de sambal, sweet chillisaus, knoflook, limoensap en peper en zout. Laat dit even rusten.

2. Snijd de courgette met een spiraalsnijder tot courgetti. Verwarm een pan met wat olie en knoflook en laat goed heet worden. Bak de courgetti kort en zet het vuur uit. Voeg de groene pesto toe en laat even in de warme pan staan.

3. Bak nu de champignons en in een andere pan de garnalen tot ze gaar zijn en voeg bij de courgetti.

4. Serveer met wat limoensap en verse basilicum.

Tip; serveer er nog wat geraspte Parmezaanse kaas bij!