
Gewoon doen, nu in het seizoen: boerenkool!
Check hier hoe je deze heerlijke boerenkoolstamppot met zoete aardappel maakt!
Een stamppot is relatief eenvoudig te bereiden, je hebt zo een overheerlijke winterse maaltijd op tafel staan! Met de zoete aardappel geef je de standaard boerenkoolstamppot net een andere twist, erg lekker!
Zoete aardappel boerenkoolstamppot - 4 personen (ca. 30 minuten)
Wat heb je nodig?
1 kg zoete aardappel100 g spekreepjes (Bio+)1 kleine ui (biologisch), gesnipperd500 g gesneden boerenkool1 tl witte wijnazijn2 el olijfolie70 g gerookte amandelendijonmosterd naar smaak
Aan de slag!
Schil de aardappelen, snij in gelijke stukken en doe in een pan met koud water. Breng aan de kook en kook op middelhoog vuur in 15-20 min. gaar. Verhit ondertussen een koekenpan en bak het spek krokant. Schep ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het vet in de pan zitten.
Fruit de ui glazig in het spekvet. Voeg de boerenkool toe, samen met wat peper en azijn. Smoor de boerenkool op laag vuur totdat deze beetgaar is.
Breng de boerenkool op smaak met peper en eventueel zout. Hak de amandelen grof en doe ¾ van de amandelen samen met de spekjes bij de boerenkool. Stamp de aardappelen tot puree. Meng het boerenkoolmengsel door de puree. Serveer met de rest van de amandelen en de mosterd.
Smullen maar!
Wat is jouw favo stamppot?