Snap
  • Voeding
  • recept
  • boerenkool
  • plus
  • stamppot

Gewoon doen, nu in het seizoen: boerenkool!

Check hier hoe je deze heerlijke boerenkoolstamppot met zoete aardappel maakt!

Een stamppot is relatief eenvoudig te bereiden, je hebt zo een overheerlijke winterse maaltijd op tafel staan! Met de zoete aardappel geef je de standaard boerenkoolstamppot net een andere twist, erg lekker!

Zoete aardappel boerenkoolstamppot - 4 personen (ca. 30 minuten)

Wat heb je nodig?

1 kg zoete aardappel100 g spekreepjes (Bio+)1 kleine ui (biologisch), gesnipperd500 g gesneden boerenkool1 tl witte wijnazijn2 el olijfolie70 g gerookte amandelendijonmosterd naar smaak

Aan de slag!

Schil de aardappelen, snij in gelijke stukken en doe in een pan met koud water. Breng aan de kook en kook op middelhoog vuur in 15-20 min. gaar. Verhit ondertussen een koekenpan en bak het spek krokant. Schep ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het vet in de pan zitten.

Fruit de ui glazig in het spekvet. Voeg de boerenkool toe, samen met wat peper en azijn. Smoor de boerenkool op laag vuur totdat deze beetgaar is.

Breng de boerenkool op smaak met peper en eventueel zout. Hak de amandelen grof en doe ¾ van de amandelen samen met de spekjes bij de boerenkool. Stamp de aardappelen tot puree. Meng het boerenkoolmengsel door de puree. Serveer met de rest van de amandelen en de mosterd.

Smullen maar!

Wat is jouw favo stamppot?

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij PLUSlove?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.