Snap

Flesvoeding, soms zie je door de bomen het bos niet meer

1001 soorten melk, maar wat heeft mijn kind nou nodig?

Vanaf het begin van de zwangerschap was ik overtuigd borstvoeding te geven. Lang verhaal kort, dit hebben wij een tijdje gedaan maar ik voelde me totaal mislukt en gefaald in dat avontuur want het lukte gewoon niet. Ja ik had genoeg productie, maar het lukte ons gewoon echt niet. 

Na veel aanhoudende krampjes, reflux en andere klachten kregen wij voeding op voeding van de kinderarts voorgeschoteld. Anti reflux, voeding tegen krampjes, voeding tegen allergieën, voeding die licht verteerbaar is, voeding voor hongerige baby’s. Ik zei overal maar ja op... want de kinderarts, ja die zou het wel weten. 

Niets, maar dan ook niets zorgde er voor dat Féline ook maar enigszins tevreden was na de voeding. Ja ze sliep de hele nacht door, maar wij wisten toen nog niet dat dit kwam omdat ze dan geen voeding in haar lichaam had die haar dwars zat. Na weken zoeken, proberen en onderzoeken zijn wij op eigen initiatief de pepti voeding van Nutrilon gaan proberen. En weetje, eerlijk gezegd zei mijn moeder gevoel altijd al dat er iets niet lekker zat en dat we verder moesten gaan kijken. 

Zoals ik in vorige blogs wel eens heb benoemd is Féline meerdere keren opgenomen in verband met ademstops en hele heftige reflux, ik heb haar zelfs eens helemaal out in mijn armen vast gehad. Dit was voor ons de druppel. Na advies van Nutrilon ( die echter wel aangaf dit ook te bespreken met de kinderarts ) zijn wij dus overgestapt op de pepti voeding. Pepti voeding is een voeding met verknipte koemelkeiwitten. En raad eens, na nog maar 2 voedingen zagen wij direct verschil. Haar uitslag verdween als sneeuw voor de zon, ze viel overdag zelf in slaap en de hele dagen huilen waren voorbij.

Ik was in het begin een beetje sceptisch, want wie weet was het gewoon een periode van op een stapelende problemen en is het nu van zelf opgelost. Maar na 2 weken hadden wij gewoon een compleet ander kind, geen reflux meer, geen krampjes meer. En belangrijker nog, geen ademstops meer. Een intens gelukkige baby. Maar waar ik nog steeds wel moeite mee heb, is het feit dat ik geen borstvoeding heb kunnen geven, want wat als we dit eerder wisten? Dan had ik mijn dieet kunnen aanpassen, en hadden wij dit avontuur gewoon kunnen doorzetten. Nu weet ik van de term re-lactatie, maar ivm psychische gesteldheid is dit helaas nu geen optie meer voor mij. 

Maar wat dit allemaal zo moeilijk maakte was dus het enorm grote aanbod aan voedingen. Ik wil daarom hierbij ook iedereen adviseren, luister naar je gevoel. Heb je vragen? Bel dan het nummer van Nutrilon dat achter op de verpakking staat. En vergeet niet... alles wat vermeld wordt zijn richtlijnen. Niet ieder kindje krijgt minder last van reflux bij de anti reflux voeding, niet ieder kindje krijgt minder last van krampjes bij de voeding tegen krampjes. Kijk naar je kindje, en luister naar je gevoel. 

Verdwaal niet in het bos van de flesvoedingen. 

3 jaar geleden

heel herkenbaar.. onze dame huilde vanaf de kraanwerk zo mega veel..lactatiekundige erbij, kinderrarts en 100 adviezen en zelf haar tongriempje werd geknipt..zo zielig maar nog steeds een baby die alleen maar huilde. ook niks mis met de productie van de bv, maar toch ging het niet. tot onze oudste dochter een kussen op de baby haar gezicht legde en er boven op ging zitten met haar handen op der oorjes. ze gilde het uit "ze huilt zo hard!!". Dat was de druppel en heb jk huilend het consultatiebureau gebeld. die hebben gelijk excuses aangeboden dat ze onze schreeuw om hulp eerder niet zo serieus genomen hadden. ze zeiden gelijk stap over na pepti dan regelen wij de rest. door vervelende ervaring met nutrilon bij de 1e hebben wij voor pepti van hero gekozen en na 3 weken op proef en test bij de kinderarts kwam er inderdaad een koemelkallergie uit. Ook de ademstops verdwenen geleidelijk maar helaas bleef de reflux wel..maar dit was te behappen. Ze kon eindelijk weer lachen! en we hadden een tevreden baby. Nu is ze bijna 8 maanden en hebben we 1x moeten forceren maar dit was helaas nog te vroeg. Nu hebben we zelf de afspraken met de dietiste en kinderarts stopgezet omdat we alleen nog maar kijken naar onze dochter en niet naar de metingen en hun richtlijnen. We weten dat we voor de 11 maanden controle nog een keer moeten gaan forceren maar tot die tijd doen wij wat ons gevoel zegt! en hulde aan het consultatiebureau die ons wel serieus nam en hielp toen het zo hard nodig was.

3 jaar geleden

Ik herken het gevoel van dat je jezelf iets kwalijk neemt, jij mbt borstvoeding etc. Maar bedenk zo...niemand heeft met jou samen hier naar gekeken of je misschien met een bepaald dieet je kon door gaan met bv. Neem het je niet kwalijk, juist niet! Je bent gaan zoeken naar voeding wat jouw kindje verdragen kon en niet ziekelijk maakte! Wees trots op je moederinstinct 🤗🤗🤗🤗🍀

3 jaar geleden

❤️