Snap
  • Voeding
  • borstvoeding
  • kunstvoeding
  • #borstvoedingsmaffia
  • Nutrilon

Falen

'Borstvoeding is de beste voeding', staat te lezen op het pak van de poedervoeding van mijn dochter. Waarom moet dat erop staan? Laatst las ik een blog van een moeder waarin te lezen stond dat ze had gefaald als moeder. Ze had volgens zichzelf gefaald omdat de borstvoeding niet gelukt was. Moet ik mij dan niet helemaal slecht voelen? 

Ik heb voor de geboorte van mijn dochters al besloten geen borstvoeding te gaan geven. Je hebt toch als moeder niet gefaald als je geen borstvoeding geeft?! Liefde is wat een kindje nodig heeft. Liefde en genegenheid. Geen overspannen moeder met tepelkloven en koolbladeren in der BH omdat ze het toch nog wilt proberen. Want waarom? Kunstvoeding is ook voeding. 

Liever een liefdevolle, rustige en blije moeder die een fles geeft dan een gefrustreerde en vermoeide moeder die de borst moet geven. Liefde gaat door de maag, de liefde die met één van de soorten voeding gegeven wordt. Kies voor jezelf en met je moederhart wat voor jou goed voelt, dan voel het voor je kleintje ook goed.  

4 jaar geleden

ik ben wel erg voor borstvoeding, althans bij mij ging het van een leien dakje. Ik nam me wel voor te stoppen bij dingen als borstontstekingen, tepelkloven etc. Dus gewoon geluk gehad dat ik niks van dit alles heb meegemaakt. en toen kwam de de tandjes, daar trok ik wel een lijn hahaha. Als mensen bewust voor kiezen om het niet te doen, lekker laten doen toch? De kunstvoeding is van geweldige kwaliteit hier in Nederland. daarnaast iedereen kiest zelf wat beste is voor de baby, zo lang je maar een gezonde blije baby hebt!

4 jaar geleden

Heb je je er wel eens in verdiept. Borstvoeding bevat in tegenstelling tot kv, talloze antistoffen aangepast op dat van je kind, ook een speciaal vetzuur wat belangrijk is voor de hersenontwikkeling. Ook is er wetenschappelijk onderzoek gedaan wat bewijst dat er een lagere kans is op het ontwikkelen van kanker en andere ziektes (ook bij de moeder).

4 jaar geleden

Waarom het op het pak staat: omdat borstvoeding nou eenmaal de beste voeding is. Dat is een feit en wetenschappelijk bewezen. Kunstvoeding is ook goed, maar niet ‘net zo goed’ als borstvoeding. Er wordt verder geen geld verdiend aan borstvoeding en aan kv wel. Dus dat het gepromoot wordt laat alleen maar zien “hoe goed” het dus is. Bovendien is bv meer dan alleen voeding. Dat jij geen bv wilde geven is prima toch, ieder zijn keus. Groot worden ze toch wel. Maar de argumenten die jij aanhaalt slaan nergens op. Je weet van te voren helemaal niet of je kloven of koolbladeren nodig hebt, als je het niet eens geprobeerd hebt. Ik heb 3 kids bv gegeven en dat liep als een trein en nooit geen problemen gehad. En ja ook vrouwen die bv geven krijgen commentaar. Leven en laten leven.

4 jaar geleden

Eens! Ik heb heel bewust dezelfde keuze gemaakt. Ik snap dat borstvoeding beter is als je in een land woont waar melkpoeder en schoon water niet zo gemakkelijk te verkrijgen zijn. Maar dit wereldwijde advies is wat mij betreft in Nederland wat overtrokken. Alle moeders moeten doen waar zij zich zelf het beste bij voelen!