Snap
  • Voeding
  • verborgenreflux
  • Corona

Een valse start, kan ik eindelijk genieten?

Wat waren dit heftige weken. 8 heftige weken en mede door het virus corona maar ook verborgen reflux is de oorzaak geweest. 

Het begon allemaal vrij rustig. De eerste weken zijn altijd zwaar omdat je op het einde van je zwangerschap al slechter slaapt en als je net bevallen bent je ook niet echt aan slaap toekomt. Maar de kleine man deed het goed en in de middag konden wij ook 2 uurtjes slapen. 

Dan de voeding. Ik had besloten om borstvoeding te geven voor in ieder geval de eerste 4-6 weken. In het begin dacht ik dat het wel goed ging maar de kleine man was niet aangekomen maar afgevallen terwijl hij al in de stijgende lijn zat, dat is vreemd. Gelukkig was de kraamhulp er nog en had ik ondanks ik niet wilde kolven toch besloten dit ook te proberen. Ik gaf nu afgekolfde borstvoeding en moest bijvoeden met kunstmelk. De borstvoeding was niet veel en toen het na een nacht nog te weinig was had ik besloten om helemaal kunstvoeding te geven. Natuurlijk was ik daar verdrietig over maar de eerste week heeft hij toch borstvoeding gekregen en daar zitten de belangrijkste voedingsstoffen in. 

Na 4 weken was onze rustige baby veranderd in een huilbaby. Hoe kan dit.... Na de voeding moeten ze toch tevreden zijn, maar onze jongen was dit niet en huilde van fles tot fles. In overleg met het consultatiebureau andere voeding geprobeerd. Wij dachten dat hij nog meer honger had, onze eerste zoon had ook voeding voor hongerige baby’s wisten wij nog. Dus van Nutrilon standaard over op Nutrilon Forte. Dit leek te werken maar helaas. Ook nu van voeding tot voeding huilen. In overleg met het consultatiebureau over op Omneo want we dachten aan krampjes en dat de Nutrilon Forte te zwaar voor hem was. Dit leek in het begin ook te werken maar ook dit was van korte duur en hier kreeg hij juist meer ontlasting van dus ook weer eerder honger. 

We moesten verder zoeken en uiteindelijk zijn we erachter gekomen dat onze kleine man last heeft van verborgen reflux. Alles terugdenkende had hij hier van het begin af aan al last van. 

Veel niezen, hoofd naar achter gooien, na smakken, gezicht wat rood aan loopt, piepende ademhaling en het ergste was nog dat hij zowat stikte en even geen lucht kreeg. Voor mijn gevoel duurde dat natuurlijk veel te lang. Dus uiteindelijk de huisarts gebeld en heb ik gelukkig maagzuurremmers voorgeschreven gekregen. Natuurlijk wil je niet gelijk aan de medicijnen beginnen maar wat een wereld van verschil was dit. Eindelijk kreeg ik een eerste glimlach. Helaas was dit ook maar 2 dagen en bleek de voeding ook nog niet de juiste te zijn. Weer terug naar Nutrilon Standaard want de voeding was in het begin al niet het probleem. Ook mochten we de maagzuurremmers in plaats van 1x per dag 2x per dag geven. En eindelijk, na al die weken blijkt dit het juiste te zijn. Wat een wereld van verschil. Een vrolijk mannetje die in plaats van krijsend na zijn voeding tevreden is en de rust kan vinden. De reflux blijft alleen helpt het medicijn tegen het zuur waardoor hij geen pijn heeft. Ook gebruiken we Johannes broodpitmeel om de voeding in te dikken. Het blijft vervelend voor hem maar gelukkig kan hij nu wel de rust vinden en is hij veel vrolijker. 

Door het corona virus kon ik in het begin natuurlijk ook geen visite ontvangen en niemand die me kon helpen toen manlief weer aan het werk moest. Mijn oudste zoon die ook thuis kwam te zitten en die ik moest helpen met schoolwerk en de hele dag een huilende baby in mijn armen die ik moest troosten. Weken heb ik mee zitten huilen, wat was dit zwaar. Ik heb mij heel ellendig gevoeld, genieten kon ik niet. Na een bezoek aan de kinderarts die mijn kleine mannetje helemaal heeft nagekeken blijkt alles goed te zijn met onze kleinste man. 

En nu, kan ik eindelijk genieten.......

Hou van al mijn mannen!

Snap
3 jaar geleden

Gelukkig maar dat het daarna beter ging! Straks met vaste voeding zal het hier nog beter gaan hoop ik!

4 jaar geleden

Onze zoon het precies hetzelde maar ook alles steeds na voeding uitspugen,Ben op aanraden van vriendin(,=Verpleegkundige)overgestapt op Aptamil anti reflux voeding daarna nooit problemen met voeding en reflux etc meer g ehad

4 jaar geleden

Zo herkenbaar, je probeert alles. Schepje minder Johannes broodpitmeel, schepje meer, voeding, spenen voor de fles. Zo machteloos. En als het slecht gaat met je baby gaat het met jezelf ook slecht. Dank je wel, ben heel blij dat we zijn geholpen! Groetjes Sabine

4 jaar geleden

Het is zo’n ellende om je kind zoveel te zien huilen.. ik heb het ook mee gemaakt en werd van het kastje naar de muur gestuurd.. slapen was niet goed, fles was nooit voldoende.. in bed slapen kon niet.. het was verschrikkelijk! Osteopathie geprobeerd.. hielp niet.. andere voeding ook niet, andere flessen ook niet want we hadden al anti colic flessen.. doodop was ik! Voor mij was het de eerste maar als je er er nog een bij hebt is het heel lastig om niet alleen alle aandacht aan de kleinste te geven.. Goed gedaan mama!! Fijn dat je bent geholpen!! Groetjes Eef

3 maanden geleden

Wat heeft uiteindelijk geholpen bij jullie? Alvast bedankt!