Snap
  • Voeding
  • borstvoeding
  • babyvoeding
  • kunstvoeding
  • Momlife
  • boysmom

De negativiteit rondom kunstvoeding

Er moet mij toch iets van het hart. Wat is dat toch met kunstvoeding? Ik lees echt heel veel negatieve dingen hierover, niet omdat ik het wil. Maar omdat ik het tegen kom als ik post/stories lees of blogs. Meestal wordt dit gedaan door mama's die borstvoeding geven.

De negatieve ondertoon en oordelen hierover, ik begin hier ongemakkelijk van te worden.

Ik ben een mama die geen borstvoeding kan geven en ik ben mega blij dat ons zoontje kunstvoeding kan krijgen en hier super goed op groeit en een blij mannetje is. (Dan hoor je, ja maar dat is anders jij hebt geen keuze.) Maar wat is het verschil met iemand die bewust voor kunstvoeding kiest of iemand die geen keus heeft? Kunstvoeding blijft kunstvoeding en net zo goed.

Vanochtend las ik een reactie op een blog van een mama die schroAk van de hoeveelheid cc het kindje uit een verhaal kreeg. Met als haar reactie, "schijnt normaal te zijn met kunstvoeding ". Waarom die negatieve houding? Elk kindje is anders en elk kindje heeft andere benodigdheden. Zo ook in voeding. 

Zo las ik van de week ook een stories op Instagram van een mama die even duidelijk wilde maken dat flesvoeding uit zo'n plastic flesje niet goed zou zijn om lange termijn voor je kindje en dat het kankerverwekkend zou zijn. (Ook dit was een, zoals zij het noemde 300% voorstander van borstvoeding).

Een mama die ik ken is begonnen met borstvoeding, zij moest weer werken en kindje naar de opvang. Bewust heeft zij gekozen om te stoppen met borstvoeding en over te gaan op kunstvoeding.  Reden: ze merkte dat borstvoeding zoveel energie van haar nam, het niet te combineren was met werk en haar man toch ook wel graag vaker even een voedmomentje wilde met zijn dochtertje. Heel bewust en over nagedacht. Waar ik alleen maar respect voor kan hebben. Happy mama, happy baby. Toch? 

Toch zijn er dan mama's die willen overtuigen dat de werkgever je er de tijd voor moet geven te kolven etc... Nee, lees verder. Deze mama heeft bewust zelf gekozen dit niet te willen en kunnen. 

Waarom? Wat is het nut? Wat is je doel? Deze vragen gaan dan door mij heen.

Mocht er iemand zijn die mij een goeie uitleg kan geven waarom er zo'n taboe heerst over een net zo'n goede voeding voor je kindje als borstvoeding  let me know! Want ik ben eigenlijk wel een beetje klaar met al die negativiteit rondom kunstvoeding. 

3 jaar geleden

Hier ook al vaak negatieve reacties gekregen en elke keer mezelf moeten verantwoorden waarom ik geen borstvoeding gaf. Heb respect voor ieders doen en ieders mening hierover. Wat is nu 'beter'? Ik denk dat elke mama gewoon het beste wil voor haar kind en of dat in zijn situatie nu flesvoeding of borstvoeding is, we zien ons kind allemaal even graag ;)